ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω

tsipras-300x190
Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος και πρόσθεσε: «Παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη, για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Τα στρατόπεδα στην Ευρώπη έχουν συγκροτηθεί. Οι αναμετρήσεις θα είναι πολλές. Το αποτέλεσμα στις δικές μας εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο αγώνας μας δεν θα γίνει μικρή παρένθεση στο φαύλο καθεστώς των κυβερνήσεων που μας έριξαν στα βράχια τόσα χρόνια» και δήλωσε ότι «κάποιοι νόμιζαν ότι έτσι εύκολα θα ξεμπέρδευαν μαζί μας, μαζί σας, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με τις κλειστές τράπεζες. Να μας ρίξουν στην παγίδα του Grexit. Τώρα λένε ότι δεν θα έχουμε πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Θα διαψευστούν». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του θα πάρει εντολή σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης. Σταθερότητα, όπως είπε, εγγυάται μία κυβέρνηση με βούληση να κρατήσει το έδαφος που κέρδισε στην σκληρή διαπραγμάτευση. «Την Κυριακή έχουμε ακόμη ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Το δίλημμα είναι εάν θα επιστρέψει ξανά το παλιό καθεστώς ή θα συνεχίσουμε μπροστά για την απελευθέρωση από τα δεσμά του παρελθόντος». 



«Όλους τους προηγούμενους μήνες δίναμε τον δύσκολο αγώνα της διαπραγμάτευσης μέσα από συνθήκες οικονομικού πολέμου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για έναν αγώνα που συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μικρή μας πατρίδα έγινε το πρώτο θέμα για επτά μήνες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι έγινε φάρος για όλους όσοι βιώνουν τις φριχτές συνέπειες της κρίσης. «Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Βγάλαμε στο προσκήνιο τις αντιθέσεις που χωρίζουν την Ευρώπη», δήλωσε. 

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το δίλημμα ποια Ευρώπη θα συναντήσουν οι άνθρωποι που μαζικά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. «Την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή του Ούγγρου πρωθυπουργού;» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η κρίση φέρνει στην επιφάνεια μεγάλα ερωτήματα. Όταν η Μεσόγειος γίνεται νεκροταφείο ψυχών, είπε, τότε σε κρίση βρίσκεται η έννοια της ενωμένης Ευρώπης. «Εμείς, δεν μπορεί παρά να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη, να διασώσουμε τις ιδρυτικές της αξίες». 



«Η Ελλάδα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, δεν επιλέγει να μείνει ως επισκέπτης αλλά να γίνει πρωτοπόρος στη μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι το πεδίο της μάχης και εκεί θα δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε τη ζωή μας. Μέσα στην Ευρώπη δώσαμε τη σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης και κερδίσαμε μεγάλο έδαφος. Δεν ήμασταν ποτέ μόνοι, είχαμε πάντα τον λαό μαζί μας». 

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και το δημοψήφισμα έδωσε διέξοδο, «πετύχαμε μία συμφωνία που δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία», ενώ αναρωτήθηκε «ποιος θα μπορούσε να φέρει μία καλύτερη συμφωνία από αυτή που φέραμε εμείς; Ο Μεϊμαράκης ή ο Σαμαράς»; «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προστατέψει και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολιτών απέναντι στους δανειστές» είπε. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια φωτοβολίδα, είναι μια δύναμη με βαθιές ρίζες. Θέλουν να μας ενσωματώσουν, δεν θα το καταφέρουν. Δεν έχουμε προστάτες και δεν λογοδοτούμε σε κανέναν, μόνο σε εσάς». 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.