ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Μίχαλου για το μεταναστευτικό

abramopoulos-300x190
Τον επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο συνάντησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή προέδρου τους κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, το οποίο εξέτασε το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, μιλώντας εκ μέρους των Ευρωεπιμελητηρίων, επεσήμανε στον επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ότι η αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης αναδεικνύεται σε ζήτημα επιβίωσης για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αναζητούν μια δεύτερη πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «προφανώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Υπάρχουν, όμως, βασικές αρχές που οφείλουν να αποτελέσουν πυξίδα πολιτικής:

- Η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης.
- Η ενίσχυση της συνεργασίας με τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών.
- Επιθετική πολιτική καταπολέμησης του κυκλώματος διακινητών.
- Σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας προσφύγων και μεταναστών, ως βασικό κριτήριο για κάθε πολιτική που εφαρμόζεται.

«Σήμερα, η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει το φάσμα της αμφισβήτησης, του απομονωτισμού, ακόμα και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό», τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε στον κ. Μίχαλο ότι η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει η νέα ευρωπαϊκή ατζέντα, η οποία ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.

Ωστόσο, ανα΄φερει το Euro2day.gr, ο Έλληνας επίτροπος σημείωσε ότι η εφαρμογή της δε θα είναι εύκολη και γι' αυτό θα συνεχίσει να εργάζεται και να επισκέπτεται όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τελικό στόχο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνή προστασία και ποιοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες τους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.