ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φ.Γεννηματά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών

genimata-300x190
Προσκλητήριο συστράτευσης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκούμενα συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αριστεύοντας στον λαϊκισμό.

Κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι έστησαν σκηνικό νέου διχασμού, αντί να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης. 



Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του συνομοσιολογική αντίληψη για την επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν την Ελλάδα αφιλοκερδώς, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να απολογηθεί για το ότι δεν έκανε ποτέ αυτοκριτική για την διακυβέρνηση της χώρας πριν την κρίση. 

«Ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία 5 καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν την κρίση. Ποτέ! Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι επτά μήνες μετά την νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου «θερίζει θύελλες» ως αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο» ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά για την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν και πάλι το ΠΑΣΟΚ θέτοντας ως ορίζοντα το 2019 για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέσα από ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης με εταίρο το ΠΑΣΟΚ στη βάση ενός νέου Εθνικού Σχεδίου που υπερβαίνει το Μνημόνιο, που οδηγεί στην Ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου, στην Απασχόληση, στο νέο Κοινωνικό Κράτος.
Ένα σχέδιο, όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που κινητοποιεί όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του Έθνους. Παρουσιάζοντας τις πτυχές του προγράμματος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στους εξής άξονες:
·Σε κάθε Ευρωπαϊκό σπίτι να υπάρχει ένα ελληνικό προϊόν.

·Οι ελληνικές επιχειρήσεις στηριγμένες από ένα σταθερό και φιλικό στις επενδύσεις φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας απασχόληση.

·Οι μικρομεσαίοι να έχουν την βοήθεια από το πιστωτικό σύστημα, και τα κίνητρα για να δημιουργήσουν σε κάθε μια επιχείρηση τουλάχιστον μια νέα θέση εργασίας.

·Για κάθε άνεργο νέο, να έχει προσφερθεί μια τουλάχιστον ευκαιρία για επιδοτούμενη απασχόληση, κατάρτιση ή εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

·Να έχουν στηριχθεί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχειρηματική δράση.

·Οι συνταξιούχοι δεν θα έχουν την συνεχή ανασφάλεια για νέες μειώσεις συντάξεων και καθεστώς αναξιοπρέπειας.

·Οι φτωχοί και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι αδύναμοι, οι ανάπηροι, να στηρίζονται από το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, και σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

·Σύγχρονες υποδομές , οι δρόμοι, τα λιμάνια, οι σύγχρονοι σιδηρόδρομοι θα αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας μας ως κομβικό σημείο εμπορίου για όλη την Ευρώπη.

·Οι εργαζόμενοι της χώρας να διαπραγματεύονται ελεύθερα τις συλλογικές συμβάσεις τους και η εργασιακή νομοθεσία να εφαρμόζεται πιστά.

·Ο Ελληνικός τουρισμός να αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του σε μια ισχυρή διεθνή ανταγωνιστική αγορά

·Όλα τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να βρίσκονται στα πρώτα 500 του κόσμου και αρκετά από αυτά στα πρώτα 100.

·Οι Υπηρεσίες Υγείας να ξαναζωντανέψουν.

·Να εφαρμόζεται επιτέλους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο μια αποτελεσματική πολιτική για τις μεταναστευτικές ροές που δεν θα επιτρέπει την διόγκωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

·Το πολιτικό μας σύστημα να είναι αξιόπιστο, με σταθερό και αναλογικό εκλογικό σύστημα, με διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων, με αναβαθμισμένο Κοινοβούλιο που σέβεται το ρόλο του.

Τέλος, απηύθυνε και πάλι προσκλητήριο προσέλευσης σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον δεν βρίσκονται στις γραμμές του κόμματος να επιστρέψουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη.

Κάλεσε επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους , τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.