ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη να δείξει ότι είναι ηγέτις στον ανθρωπισμό

paulopoulos-abramopoulos-300x190
«Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κατά το διάλογο των δύο ανδρών,πριν από τις συνομιλίες,,ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Δείτε τον διάλογο του κ. Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτις σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου». «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου,προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων.

Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα. 

Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, είπε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος έστειλε μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και γι΄αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας.

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.
Ο διάλογος:

«Κύριε Επίτροπε, η κυβέρνησή μας κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα αυτά τα οποία απεφασίσθησαν σε συνέχεια των ήδη αποφασισθέντων μέτρων, να υλοποιηθούν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε υποδεχόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. 

«Βεβαίως, θα πρέπει να πω ότι αναμένουμε και αξιώνουμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο. Αναμένουμε τη συνέχιση της βοήθειας η οποία ήδη υπάρχει και την οικονομική και την υλικοτεχνική,αλλά και την ηθική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων στο μεγάλο αυτό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία με τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές των προσφύγων και των μεταναστών. Ζήτημα, το οποίο όπως κατανοείτε δεν είναι δυνατόν μόνη να αντιμετωπίσει η ελληνική πολιτεία χωρίς την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε η κ. Θάνου.

Αμεσα η καταβολή των 33 εκατ. ευρώ
«Κυρία Πρόεδρε, χθες είχα την ευκαιρία να δηλώσω δημόσια για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη είναι κοντά της και συμφωνώ με αυτά που είπατε», ανέφερε ο κ.Αβραμόπουλος και ενημέρωσε την πρωθυπουργό ότι «είναι θέμα τεσσάρων-πέντε ημερών, με την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης συνεργασίας μας, την ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής μέχρι τις 14 του μηνός και τα υπόλοιπα που αποφασίσαμε με τους συναρμόδιους υπουργούς,να ανοίξει ο δρόμος για άμεση καταβολή καταρχήν 33 εκατομμυρίων ευρώ στις 15 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα συνεχίζεται η καταβολή των υπόλοιπων ποσών,αλλά και εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων. 

Το συνολικό ποσό είναι της τάξεως των 450 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και βέβαια θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση όμως το έργο που παράγεται. 

Και το έργο που παράγεται είναι στα χέρια δημόσιων και διοικητικών αρχών που και τις ενθαρρύναμε και τους αναγνωρίσαμε το σημαντικό ρόλο που επιτελούν, κυρίως τα στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και με την τεχνική βοήθεια και την ενίσχυση των ελληνικών υπηρεσιών, με προσωπικό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες,αλλά και με μέσα που αυτές θα διαθέτουν στα πλαίσια της αλληλεγγύης, που όπως γνωρίζετε ως διαπρεπής νομικός δεν είναι μόνο ηθική έννοια αλλά και νομική διότι προκύπτει μέσα από τις συνθήκες της ΕΕ».

«Στόχος και της ελληνικής κυβέρνησης, τουλάχιστον αυτής της βραχύβιας κυβέρνησης η οποία μέσα στα στενά πλαίσια των αρμοδιοτήτων της είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στόχος λοιπόν της κυβέρνησης αυτής είναι αφενός μεν να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλη αυτή τη βοήθεια η οποία έρχεται από την ΕΕ, ώστε και οι τοπικές κοινωνίες να μπορέσουν να ελαφρυνθούν από αυτό το βάρος που υφίστανται,αλλά και συγχρόνως μέσα στο γενικότερο ελληνικό πνεύμα του αλτρουισμού και της αλληγεγγύης να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εισρέουν στη χώρα μας», είπε ακόμη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Κλείνοντας αυτή τη συνομιλία, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Εύχομαι με την καρδιά μου, πλέον ως έλληνας πολίτης, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές να αντιμετωπίσει αυτά τα μεγάλα ζητήματα και τα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας γιατί, θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις».

Δείτε τον διάλογο του κ. Αβραμόπουλου με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.