ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι κούκλες κάνουν κακό στα κορίτσια

koukles-300x190
Τα κοριτσάκια θα πρέπει να παίζουν λιγότερο με κούκλες και περισσότερο με παιγνίδια που έχουν λανθασμένα χαρακτηριστεί αγορίστικα, όπως τα παιγνίδια κατασκευών. Ο λόγος γιατί ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, δήλωσε η καθηγήτρια Πειραματικής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ατίν Ντόναλντ.
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα αγόρια και τα κορίτσια και το τι είναι καλό γι' αυτά, ειδικά σε μικρές ηλικίες. Ένα εξ αυτών είναι και η επιλογή των παιγνιδιών, η οποία αποδεικνύεται πολύ σημαντική» συνέχισε η επιστήμονας.
Όπως συμπλήρωσε η δρ. Ντόναλντ, έχουμε την τάση να δημιουργούμε κοινωνικές συμπεριφορές υιοθετώντας στερεότυπα για το είδος των παιγνιδιών που χρησιμοποιούν τα αγόρια και τα κορίτσια όταν είναι μικρά»
«Για τα κορίτσια συνηθίζουμε να επιλέγουμε παιχνίδια που συνδέονται με την παθητικότητα, όπως να κτενίζουν τα μαλλιά μιας κούκλας αντί με τη δημιουργικότητα την φαντασία που θα μπορούσε να προσφέρει μια κατασκευή» εξήγησε η επιστήμονα, η οποία πρόκειται να αναλάβει προσεχώς την προεδρία της Βρετανικής Ένωσης Επιστημών (BSA).
Υπογραμμίζοντας ότι ο ερευνητικός τομέας της έχει έλλειψη φοιτητριών, η δρ. Ντόναλντ τόνισε πως η επιλογή των παιγνιδιών μπορεί να ευθύνεται και για την οικοδόμηση ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που κρατάει τις γυναίκες μακριά από ορισμένα επαγγέλματα.
«Οργανώσεις όπως η Βρετανική Συνομοσπονδία Βιομηχανιών κάνουν διαρκώς λόγο για έλλειψη φοιτητών ειδικευμένων στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη αυτή είναι το να μην ενεργούμε με τρόπο τέτοιο ώστε το μισό του πληθυσμού να αισθάνεται αποκλεισμένο από τους τομείς αυτούς» κατέληξε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.