ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω

tsipras-300x190
Με σκληρή γλώσσα κατά της ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε με την ομιλία του στο Αιγάλεω το δίλημμα της κάλπης. «Το δίλημμα είναι σαφές. Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο λαός θα βάλει οριστικό τέλος στα σχέδια επιστροφής του παλιού. «Στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός μας θα βάλει οριστικό τέλος στα σχέδια της επιστροφής τους. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω. Ο λαός μας θα κόψει οριστικό το νήμα με τις δυνάμεις του χθες. Και όσοι σκαρώνουν σχέδια, θα αναγκαστούν, για άλλη μια φορά, να τα θάψουν βαθιά μέσα στα συρτάρια τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Θα απαντήσουμε στον κ. Μεϊμαράκη, που θέλει συγκυβέρνηση, λαϊκά. Δεν σφάξανε. Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε.ρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλέον κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιχειρεί να πείσει τους Έλληνες ότι η διαπραγμάτευση ήταν μάταιη. «Θέλουν να μας πείσουν ότι νικήθηκε ο λαός μας και η κυβέρνησή μας για ένα και μόνο λόγο. Γιατί θέλουν να σκύψετε και να σκύψουμε το κεφάλι. Να αποδεχτείτε και να αποδεχτούμε το μέγα ψέμα ότι τίποτε δεν γίνεται. Ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για το δίκιο. Ότι όλοι αυτοί οι χειροκροτητές και οι διαπρύσιοι κήρυκες της ακραίας λιτότητας είχαν δίκιο για όσα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε : «Να δεχτείτε και να δεχτούμε ότι η επιτροπεία, η μειωμένη κυριαρχία, η φτώχεια, είναι η μοίρα μας. Ε, δεν είναι. Κι ας το φωνάζουν όσο θέλουν η ΝΔ, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ακόμα και κάποιοι χτεσινοί σύντροφοι της μάχης που διάλεξαν το δρόμο της φυγής, από την άλλη». 



Αναφορικά με τη συμφωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αντανακλά άνευ όρων τις θελήσεις εκείνων που έδωσαν τέτοιο χαρακτήρα στη διαπραγμάτευση, ώστε να χαρακτηριστεί πραξικόπημα». «Αλλά και τις θελήσεις, την αποφασιστικότητα, την αντίσταση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του. Αντανακλά το συσχετισμό των δυνάμεων τη συγκεκριμένη στιγμή, και όχι την υποταγή μας. Και παρά τις δύσκολες πλευρές της, αυτή η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα. Γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Αν δεν ματώναμε. Κι αν δεν βρίσκαμε το κουράγιο να βάλουμε την ευθύνη της πράξης πάνω από το βόλεμα της φράσης. Και επιτρέψτε μου εδώ κάτι που ίσως φανεί προσωπικό, αλλά δεν είναι. Για την μάχη που δώσαμε, για τις άγρυπνες νύχτες, για την ατέλειωτη αγωνία, για τις προσπάθειες σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Για τους διαξιφισμούς και τις συγκρούσεις, συχνά χωρίς κανόνες διπλωματίας και ευγένειας. Για τις απειλές και τις προσβολές, για το δημοψήφισμα και το Όχι μας, για τους συνεργάτες μου της πρώτης γραμμής, για το κόμμα μας και τα περισσότερα μέλη και στελέχη του, για τον τρόπο που πάλεψα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του λαού, είμαι περήφανος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση, ούτε το Grexit, ούτε όμως η υποταγή, ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας, και σηκώνει κεφάλι. Μπροστά μας βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη.

Μπροστά μας βρίσκεται ελπίδα. Όχι μια ελπίδα ως μάνα εξ ουρανού. Όχι ως θαύμα που θα μας σώσει αλλά μια ελπίδα που θα ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε μια νέα αρχή. Να ξεκολλήσουμε τη πατρίδα μας από τη λάσπη. Αυτή, λοιπόν, την ελπίδα που πολλοί θέλουν να σβήσουν δεν θα την αφήσουμε απροστάτευτη στα χέρια τους. 



Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

«Ξέρουμε ότι το χτες δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι βαρόνοι, οι διαφθορείς, τα βαποράκια των δανειστών, το παλιό πολιτικό σύστημα, όσοι οδήγησαν τη χώρα στο χαντάκι, με κύριο εκπρόσωπο τη ΝΔ, επιχειρούν να επιστρέψουν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ. 

«Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους να τελειώσουνε μαζί μας. Για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής. Με επικεφαλής τον κ. Μεϊμαράκη, την προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού. Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει. Τον κ. Μεϊμαράκη. Ο οποίος μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε, πήγε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από ποιόν ;Από τον κ. Παπασταύρου. Της γνωστής λίστας. Γιατί προφανώς η ΝΔ χρωστάει σε αυτές τις λίστες, που η δικαιοσύνη τώρα, με την δική μας κυβέρνηση, αφέθηκε επιτέλους ανεμπόδιστη να τις διερευνήσει». 

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιστρατεύει γύρω της το πιο παλιό από το παλιό. «Και ποια είναι η στρατηγική τους; Να κρύψουν αυτά που υπέγραψαν. Αυτά που θέλουν να κάνουν. Όσα πρεσβεύουν. Και να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση. Ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, όπως ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει. Αυτό είναι ο μοναδικός τους στόχος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.