ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ακιντζί: «Οι διαπραγματεύσεις στοχεύουν σε δημοψήφισμα»

akintzi-300x190
Σε κλειστή συνεδρίαση, που διήρκεσε επτά ώρες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε χθες τη «βουλή» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι διαπραγματεύσεις «στοχεύουν σε ένα δημοψήφισμα, όπου ο κόσμος θα πει με ευκολία "ναι" και θα είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές».

Όπως γράφει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι ήταν μια μακρά και εποικοδομητική συνεδρίαση, στην οποία συζητήθηκαν οι απόψεις και οι εξελίξεις, και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις θα επαναληφθούν. 

«Η διαδικασία των συνομιλιών διαμορφώνεται μαζί με τη "βουλή", την "κυβέρνηση", τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» είπε. 

Την ερχόμενη Τρίτη, συμπλήρωσε, θα ενημερώσει για το Κυπριακό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο «βουλευτής» του Ρεμπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ ανέφερε ότι ο κ. Ακιντζί έδωσε σημαντικές πληροφορίες, που συνέβαλαν στη δημιουργία κοινής αντίληψης. Δήλωσε, επίσης, ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή δείχνουν ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντική η επίτευξη μιας συμφωνίας στο Κυπριακό που θα μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή». 

Τέλος, εκτίμησε ότι από τη διαδικασία των συνομιλιών θα βγει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι η πληροφόρηση ήταν αναλυτική, εξήγησαν τις δικές τους απόψεις που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά και ότι ως κόμμα «δεν είμαστε και πολύ καθησυχασμένοι».

Ο «βουλευτής» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Χουσεΐν Ανγκολεμλί εξέφρασε την ανησυχία του κόσμου στο θέμα του περιουσιακού, στο οποίο - είπε - δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ των πλευρών. 

«Οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο του καθορισμού των κριτηρίων για το περιουσιακό και ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών. «Σε αυτό το θέμα υπάρχει 80% συμφωνία» είπε. Σημείωσε, δε, ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στην Κύπρο χωρίς να αλλάξει η συγκυρία, εκτιμώντας ότι η πορεία (των συνομιλιών) είναι καλή.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.