ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκκληση σε ΗΠΑ – Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

paulopoulos-300x190
Μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και την επιρροή τους, ώστε να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο, και να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση Α.Μ.Κ.Ε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα ήθελα να μεταφέρετε στις ΗΠΑ την κραυγή αγωνίας όχι μόνον της Ελλάδας, της Ευρώπης, για την αιτία που προκαλεί αυτές τις ροές και αυτές τις ανθρωπιστικές κρίσεις. Και δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία και την Μέση Ανατολή γενικότερα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, γιατί εάν δεν σταματήσει δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το ζήτημα, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Μάλιστα, ο ΠτΔ παρατήρησε ότι «δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, η παγκόσμια κοινότητα και κυρίως οι μεγάλες δυνάμεις, πρωτίστως οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Ρωσία, να μην χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ώστε ουσιαστικά να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, ένας τέτοιος πόλεμος δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Δύσης, ούτε στις αρχές και στις αξίες που πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή, δεδομένου, ότι πριν απ΄όλα είναι ο 'Ανθρωπος.

«Και όταν δεν γίνεται σεβαστός ο άνθρωπος και η αξία του, από κει και πέρα πολλά άλλα τα οποία έχουν προτεραιότητα παύουν να έχουν σημασία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος για να προσθέσει ότι «δεν είναι μόνον η πρόοδος η οικονομική, η οποία παίζει ρόλο, διότι εάν δεν συνδυασθεί με τον σεβασμό του Ανθρώπου, της αξίας του και της αξιοπρέπειάς του, τότε χάνει την σημασίας της».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας, παρατήρησε ότι η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση, που δεν είναι ακριβώς δική της, αλλά είναι μια κρίση που προκαλείται από την μεγάλη ροή προσφύγων πολέμου που έρχονται στην Ελλάδα, με σκοπό να φύγουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όσον αφορά στις ευθύνες της Ευρώπης, ο ίδιος αφού επανέλαβε την ανάγκη σύγκλησης Συνόδου Κορυφής επί του θέματος, τόνισε ότι θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως ταιριάζει στην ιστορία της και στον πολιτισμό της, ώστε να διαφυλάξει τα σύνορά της, που είναι χρέος της, και βεβαίως να σεβαστεί τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, που είναι σύμφυτες με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Ζερβός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ομογένεια, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι συσπειρωμένη με στόχο να βοηθήσει την ίδια την πατρίδα.

«Δεν κάνουμε ελεημοσύνη, οι Έλληνες δεν χρειάζονται ελεημοσύνη, δίνουμε μόνο βοήθεια» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης Α.Μ.Κ.Ε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.