ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έρευνα αποκαλύπτει τα πιο βρώμικα τμήματα του αεροπλάνου

ugeia-300x190
Τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα βρίθουν μικροβίων, αλλά τα πιο μολυσμένα τμήματά τους δεν είναι αυτά που παραδοσιακά θεωρούνται βρώμικα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Όπως έδειξε, η πιο μολυσμένη επιφάνεια εντός των αεροπλάνων είναι το τραπεζάκι του φαγητού, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε να ακουμπάμε πάνω το ψωμί ή το κουτάλι μας και να το αγγίζουμε δίχως να απολυμάνουμε στη συνέχεια τα χέρια μας με ειδικά μαντιλάκια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, οι πιο μολυσμένες επιφάνειες είναι τα κουμπιά στους ψύκτες πόσιμου νερού και οι κλειδαριές στις τουαλέτες.

Την έρευνα πραγματοποίησε ομάδα μικροβιολόγων για λογαριασμό της ιστοσελίδας ταξιδιωτικών υπολογισμών TravelMath.

Οι μικροβιολόγοι ανέλυσαν δείγματα από πέντε αεροδρόμια και τέσσερα αεροπλάνα στη διάρκεια των πτήσεων, διαπιστώνοντας ότι εντός των αεροπλάνων το τραπεζάκι είναι το πιο μολυσμένο αφού φέρει 2.155 αποικίες βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα.

Ακολουθούν τα κουμπιά των συστημάτων αερισμού πάνω από το κεφάλι των ταξιδιωτών, το κουμπί για το καζανάκι στην τουαλέτα και η πόρπη της ζώνης ασφαλείας.

Αντιθέτως, οι επιφάνειες στις τουαλέτες ήταν από τις πιο καθαρές, προφανώς επειδή απολυμαίνονται διαρκώς - κάτι που ίσχυε και στα αεροδρόμια, πλην των κλειδαριών στις πόρτες, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την σύσταση των ειδικών «μην βγαίνετε ποτέ από την τουαλέτα δίχως να σαπουνίσετε καλά τα χέρια σας».

Προγενέστερη έρευνα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της εταιρείας απολυμαντικών προϊόντων Aqaint, είχε δείξει ότι... άντρο βακτηρίων είναι και η βαλίτσα μας, η οποία έρχεται σε επαφή με... 80 εκατομμύρια μικρόβια από τη στιγμή που θα βγούμε από το σπίτι μας και πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο!

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.