ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αβραμόπουλος: Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική

abramopoulos-300x190
Την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την είσοδό του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. 

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. «Υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά. 

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους.

«Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που δεν είχε στο παρελθόν», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι τώρα υπάρχει η νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για την μετανάστευση η οποία ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Όπως είπε ο έλληνας επίτροπος, η εφαρμογή δεν θα είναι εύκολη και γι΄αυτό θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να έχει επαφές με τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη. 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, να εξηγούμε και βεβαίως να έχουμε ανοιχτούς διαδρόμους επικοινωνίας και συνεννόησης με όλους αυτούς που διαμορφώνουν τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος. 

Τέλος, πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορά της και παράλληλα να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτή τη δύσκολη και σύνθετη κατάσταση, η οποία, όπως εκτίμησε ο Δ. Αβραμόπουλος, θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.