ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας θα ανακοινώσει ο Ακιντζί

akintzi-300x190
Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, στις παρυφές της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή «Κίπρις».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος της Λεωφ. Αμμοχώστου, ενώ την περιοχή φέρεται να επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις στην «Κίπρις», ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος» Οκάν Νταγλί μίλησε για ελπιδοφόρα εξέλιξη, καθώς ο δρόμος θα περιορίσει τον χρόνο σύνδεσης της Δερύνειας με την Αμμόχωστο σε πέντε λεπτά.

Άλλα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρουν ότι η ανακοίνωση για το άνοιγμα του οδοφράγματος θα γίνει και από τους δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες ή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας ήταν από τα πρώτα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που εξήγγειλαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αλλά η υλοποίησή του προσέκρουσε σε ενστάσεις του κατοχικού στρατού ως προς την όδευση της πρόσβασης προς την Αμμόχωστο, καθώς θεωρεί την περιοχή στρατιωτική.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.