ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μέτρα ανακούφισης των νησιών από τις μεταναστευτικές ροές

metanastes-300x190
Σειρά δράσεων για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, αλλά και για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων μεταξύ των φορέων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρομολογεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί και η βοήθεια της Εκκλησίας, η οποία έχει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να συνδράμει πιο αποφασιστικά στην ανακούφιση των χιλιάδων μεταναστών που καθημερινά συρρέουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια. 
Σήμερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στις 10:30, αλλά και η πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης Βασιλική Θάνου στις 12 το μεσημέρι θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Η Εκκλησία της Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ανακούφιση όχι μόνο των δοκιμαζόμενων από την κρίση πολιτών, αλλά και των χιλιάδων εμπερίστατων μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα. 

Οι οργανώσεις της Εκκλησίας, όπως η «Αποστολή» διαθέτουν το κατάλληλο δίκτυο εθελοντών και εργαζομένων, αλλά και την υποδομή για να συνδράμουν την υποστήριξη των χιλιάδων μεταναστών που καθημερινά καταφθάνουν στην Αθήνα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Δράσεις για την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών

Σύσκεψη για να καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στα σημεία υποδοχής- κυρίως στα νησιά του Β. Αιγαίου (Μυτιλήνη και Κω)- συγκάλεσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Μετά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν ενέργειες όπως: Η επέκταση της λειτουργίας του ωραρίου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Περαιτέρω ενίσχυση του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στους χώρους πρώτης υποδοχής με υγειονομικό προσωπικό. Συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και των χώρων πρώτης υποδοχής με νοσηλευτές. 

Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Λεπτομερής καταγραφή των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων- μεταναστών με στόχο τη χρηματοδοτική κάλυψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δρομολογούν και άλλα πλοία για τη μεταφορά των μεταναστών

Τα υπάρχοντα δυο επιβατηγά το «Ελ.Βενιζέλος» και το Terra Jet που σηκώνουν καθημερινά το βάρος της μεταφοράς μεταναστών από τη Λέσβο και την Κω προς τον Πειραιά δεν επαρκούν και το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε χθες σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ναύλωση δύο επιπλέον πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Ζώη προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), κρίνεται αναγκαίο λόγω της αιφνίδιας και μαζικής εισόδου μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να διατεθούν τουλάχιστον δύο πλοία για τη μεταφορά ανθρώπων.

Μάλιστα καλούνται τα μέλη του ΣΕΕΝ εντός 24 ωρών να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους για τη διάθεση τουλάχιστον δύο πλοίων που να πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές.

Νέα δραματική διάσωση στο Αιγαίο

Στο μεταξύ, οι τραγικές εικόνες από επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών μεταναστών από τα νερά του Αιγαίου τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους ανθρώπους των νησιών, αλλά και για τους ναυτικούς. 



Η ιστοσελίδα lesvosnews.gr κατέγραψε χθες συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης 61 μεταναστών από πλοιάριο που βούλιαζε. 

Πάνω από 18.000 μετανάστες στη Λέσβο

Η Λέσβος σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών. Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για τη μετανάστευση Γιάννη Μουζάλα στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 μετανάστες, δημιουργώντας εκρηκτικό σκηνικό, καθώς οι υποδομές φιλοξενίας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. 

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές υλοποιεί μια σειρά δράσεων προκειμένου να μεταφερθεί στην Αθήνα ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μεταναστών μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.