ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Αργεντινή θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία

prosfygges-300x190
Η Αργεντινή θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες Φεντερίκο Αγκούστι στην εφημερίδα La Nacion.

«Υπάρχουν 90 άνθρωποι που έχουμε υποδεχθεί στη χώρα. Οποιοσδήποτε στη Συρία μπορεί να πάει στο προξενείο στη Δαμασκό και να ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων στην Αργεντινή», είπε ο Αγκούστι στην εφημερίδα και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αυτό «θα συνεχιστεί παρά τη συνεχιζόμενη σύρραξη» στο κράτος της Μέσης Ανατολής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής είχε εγκαινιάσει το πρόγραμμα για τη Συρία το 2014 και είχε αναφέρει ότι θα το παρέτεινε για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Για να μπορούν να συμμετάσχουν, οι Σύροι πολίτες πρέπει να έχουν «συγγενικό δεσμό» με κάποιον υπήκοο της Αργεντινής, ανέφερε η εφημερίδα. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης και Παλαιστίνιους υπηκόους που ζουν στη Συρία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Συρία και άλλα 4 εκατομμύρια έχουν γίνει πρόσφυγες σε άλλα κράτη λόγω του πολέμου που έχει μπει στην πέμπτη του χρονιά.

Η κυβέρνηση στη Συρία μάχεται εναντίον ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, αλλά επίσης και εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που έχει καταλάβει τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας της Συρίας —καθώς επίσης και μεγάλα τμήματα του Ιράκ— κι είναι διαβόητη για τις βάρβαρες μεθόδους της. Οι τζιχαντιστές του ΙΚ διαπράττουν δημόσιους αποκεφαλισμούς, βιασμούς και λιθοβολισμούς γυναικών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.