ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανανεωμένο και πανίσχυρο

auto-300x190
Του Σπύρου Ρέκκα
Αποστολή στη Σλοβακία

Η σκληρή μάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης οδήγησης του ανανεωμένου Kia cee’d GT Line στη Ζίλινα της Σλοβακίας, εκτίμησα τις αρετές του ολοκαίνουργιου ισχυρού τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. της κορεατικής μάρκας και διαπίστωσα ότι ο αναβαθμισμένος ντίζελ 1.600 κ.εκ. εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή.

Ξεκίνησα το τεστ με την έκδοση ντίζελ, που αποδίδει 133 ίππους και συνδυάζεται με το νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) της Kia. 

Ο δυνατός κινητήρας προσφέρει από χαμηλά την ισχύ του και συνεπικουρείται από τη μεγάλη ποσότητα ροπής των 28,6 χλγμ., για να προσδώσει στο καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο υψηλές ταχύτητες. 

Η σημαντικότερη παρατήρηση για τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου είναι η υστέρηση που εμφανίζει στο κατέβασμα των σχέσεων. Επίσης θα ήθελα πιο σφιχτές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και λιγότερο θόρυβο στην καμπίνα από τον κινητήρα.

Με το χέρι στην καρδιά, όμως, θα επέλεγα τον ψυχωμένο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.00 κ.εκ. με ισχύ 120 ίππους και ροπή 17,4 χλγμ., γιατί είναι ό,τι πρέπει για το κορεατικό αυτοκίνητο. 

Η απόδοσή του μετά τις 2.000 σ.α.λ. είναι πολύ καλή και ο θόρυβος παραμένει σε ανεκτά επίπεδα. Η κλιμάκωση των έξι σχέσεων του εύχρηστου μηχανικού κιβωτίου ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του μοτέρ. 

Ευχαριστήθηκα την οδήγηση γιατί, εκτός των άλλων θετικών στοιχείων, οι μηχανικοί βρήκαν και τον καλύτερο συνδυασμό στο σύστημα διεύθυνσης και στις αναρτήσεις. 

Το τιμόνι είναι ακριβές και η απορρόφηση των δυνάμεων από την κίνηση γίνεται αποτελεσματικά από τις βελτιωμένες διατάξεις. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 11,1΄’’, η τελική ταχύτητα είναι 190 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 115 γρ./χλμ.

Το Kia cee'd GT Line θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στο 4ο τρίμηνο του 2015 και διαθέτει τη μοναδική 7ετή (ή 150.000 χιλιόμετρα) εργοστασιακή εγγύηση της Kia. 

Η οικογένεια Kia cee’d εξακολουθεί να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας.
 
Με πωλήσεις που φθάνουν στις 75.960 μονάδες σε όλη την Ευρώπη το 2014, το cee'd παραμένει ένα από τα μοντέλα best seller της μάρκας.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.