ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έλληνας ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

300x190
Ο Πωλ Παύλου χαρακτηρίστηκε από την Thomson Reuters ως ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, στη λίστα με τους ερευνητές που παρουσίασε για το 2014, και που έχουν τις περισσότερες αναφορές στο έργο τους.

Η διάκριση αυτή δόθηκε στον Παύλου για τις αναφορές στο έργο του σε μια δεκαετή περίοδο, από το 2002 ως το 2012.

Ο αναπληρωτής Πρύτανης στην Έρευνα και επικεφαλής διευθυντής έρευνας στο Fox School of Business, εντάχθηκε στη λίστα μαζί με περισσότερους από 3.000 ερευνητές σε 21 τομείς έρευνας, ανήκοντας έτσι στους ερευνητές με το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών στον τομέα τους. Οι εργασίες του Παύλου κατέγραψαν περισσότερες από 13.000 αναφορές την τελευταία δεκαετία κι έγινε έτσι ένας από τους 95 ερευνητές στη λίστα της Thomson Reuters με τις υψηλότερες αναφορές στον τομέα των Οικονομικών και των Επιχειρήσεων.

«Θέλω να προωθώ τη νοοτροπία ότι σημαντικό δεν είναι μόνο να εκδώσεις την επιστημονική δουλειά σου, αλλά να την εκδώσεις σε αξιοσέβαστα και με κύρος επιστημονικά περιοδικά. Το να φτάσεις μέχρι εκεί δεν είναι εύκολη δουλειά. Αλλά προσπαθώ να κάνω το εξής: να φτάσω τη δουλειά μου στο επόμενο επίπεδο σε σημείο που κάποιος θα πει “αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι θα διαβάζουν και θα φέρνουν σαν (επιστημονικό) παράδειγμα”», λέει ο Παύλου. «Κάνω έρευνα σαν κίνητρο για να ανακαλύπτω νέα πράγματα, αλλά είναι σπουδαία αναγνώριση όταν άλλοι βασίζονται στη δουλειά σου και αναφέρουν το έργο σου», λέει επίσης.

Ο Παύλου δήλωσε πως ανυπομονεί η πιο πρόσφατη αναγνώρισή του από την Thomson Reuters να προσδώσει περισσότερο κύρος στο Fox School. Ένας από τους στόχους του, είπε, είναι να συνεχίσει να χτίζει την εξαιρετική φήμη του Fox μέσα από δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες των φοιτητών του, που θα έχουν μεγάλη επιρροή στον κλάδο τους.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.