ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πόλεμος» για τους στόχους της ρωσικής επιδρομής στη Συρία

suria-300x190
Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος


Δύο 24ωρα μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν το συριακό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει κρύψει τον θυμό της για την απόφαση του Κρεμλίνου, ενώ την ίδια στιγμή η Μόσχα επιλέγει να χτυπήσει περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αν και παντού διαμηνύει ότι στόχος της είναι να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές.

Ρώσοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν από τον συριακό εναέριο χώρο τα αεροσκάφη τους. Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε: «Φαίνεται ότι οι ρωσικές επιδρομές λαμβάνουν χώρα σε σημεία που δεν υπάρχουν τζιχαντιστές». Μάλιστα, σημείωσε ότι η τακτική της Ρωσίας στην παρούσα φάση είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», προσθέτοντας πως «αυτές οι πράξεις αναπόφευκτα θα πυροδοτήσουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία». Ο Κάρτερ δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα ρωσικά χτυπήματα στο συριακό έδαφος.



Σύριοι ακτιβιστές επίσης διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι στοχεύει σε θέσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει ότι τα ρωσικά μαχητικά χτυπούν σε περιοχές που ελέγχουν αντικυβερνητικά μέτωπα, όπως το Αλ Νούσρα και το Αχράρ Αλ Σαμ.

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Χάλεντ Χότζα ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άμαχοι και έπληξαν περιοχές που δεν ελέγχουν οι τζιχαντιστές. «Όλοι οι στόχοι στα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι», έγραψε ο Χότζα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε αργά χθες το βράδυ ότι χτυπήθηκαν συνολικά οκτώ στόχοι, «σημεία που ελέγχει η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση ISIS». Στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι στις περιοχές αυτές υπάρχουν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της οργάνωσης, κέντρα ελέγχου, καθώς και μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ένα κέντρο ελέγχου και μία έδρα της οργάνωσης σε ένα βουνό καταστράφηκαν ολοκληρωτικά» αναφέρει η ανακοίνωση. Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, όπου έχουν καταγραφεί οι ρωσικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο ρωσικός στρατός να τα καταφέρει μόνος του. «Η Ρωσία δεν θα καταφέρει να επιβάλλει στρατιωτική λύση, αυτή η διαδικασία θα αποτύχει όπως απέτυχαν και οι ΗΠΑ μία δεκαετία πριν στο Ιράκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έρνεστ και σημείωσε πως η διαρκώς αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία «είναι ένα δείγμα του πόσο αγωνιούν για το ότι χάνουν την επιρροή τους σε ένα κράτος - “πελάτη” στην Μέση Ανατολή».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χθες συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησής του και δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος να δοθεί αληθινή μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας είναι με προληπτική δράση, την εξολόθρευση των ανταρτών στις περιοχές που έχουν καταλάβει. Όχι να περιμένουμε να έλθουν στο σπίτι μας».

Ακόμη, τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με το αληθινό Ισλάμ: «Είναι γνωστό ότι χιλιάδες άνθρωποι από ευρωπαϊκές χώρες είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλείται Ισλαμικό Κράτος και θέλω να δώσω έμφαση ξανά στο γεγονός ότι δεν έχει καμία σχέση με το αληθινό Ισλάμ». 

real.gr
Διαβάστε επίσης:

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.