ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μητέρα Φύσσα: Ο Παύλος ήταν ένας άγγελος...

mitera fussa-300x190
«Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι ο Παύλος ήταν ένας άγγελος», είπε στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψε όλα όσα έγιναν λίγο πριν αλλά και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου της από τον Γιώργο Ρουπακιά. 

Η μητέρα του Παύλου - όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του Παν.Φύσσας - τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά.
 
«Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλαβαίναν». 

Η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε το παιδί της.
 
«Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος» είπε, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα έχουν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι» όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

«Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η κ. Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

«Η Χρύσα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι για την ίδια «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Η κινητοποίηση

Επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». 

Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. 

Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. Αν δεν έχουν το «οκ» από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα».

Απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κινητό της δολοφονίας του γιου της, είπε: «Με τον ίδιο τρόπο δε δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. 

Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους…Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλουν να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο γι' αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται...». 

«Ηταν ένας άγγελος ο Παύλος…»
Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε και στην τελευταία φορά που είδε ζωντανό το γιο της, μια ημέρα πριν τη δολοφονία του. 

«Θα ξεκινήσω από τις 17 του μήνα Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου, χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πήγαινε να δει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που θα έβλεπε ποδόσφαιρο χωρίς τον πατέρα του.
 
Χαιρετηθήκαμε, εγώ χρειάστηκε να πάω στην κόρη μου. Στις 2 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό της κόρης μου, ήταν ο πατέρας της, της λέει άνοιξε μου. Ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον άνδρα μου ωχρό που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθούσε κάτι να μας πει.
 
Κατάφερε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό, ότι ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ότι θέλει να με δει. Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι ο Παύλος χτύπησε απλά, πίστεψα ότι έχει γίνει κάτι κακό».

Κάποια στιγμή, όπως είπε, δεν άντεξε και ρώτησε τον άνδρα της: «Του λέω: πες μου τι συνέβη με το παιδί; Πες μου μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας;».
 
Ο σύζυγός της απέφευγε να της πει τι πραγματικά είχε γίνει. Η ίδια όμως όπως λέει , αν και η είχε καταλάβει πως κάτι κακό είχε συμβεί, χωρίς όμως να πάψει να ελπίζει. 

«Φτάνω στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς μας και φίλους. Δεν περίμενα να μου πει κανείς τίποτα. Μπαίνω τρέχοντας μέσα . Βλέπω μπροστά μου δυο γιατρούς, η μια ήταν γυναίκα με κοίταγε στα μάτια και δεν μου έλεγε. 

Ρωτάω που είναι το παιδί μου. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και να τον ψάχνω. Κάποια στιγμή τους είπα πείτε μου τώρα τι έγινε. Τότε ο γιατρός μου είπε ότι Παύλος έφυγε». 

Ξεσπώντας σε λυγμούς, συνέχισε: «Ρώτησα πως είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. 

Μου λέει σας παρακαλώ τον έχουν πιάσει. Μου είπε ότι οι μαχαιριές στο παιδί μου ήταν επαγγελματικές. Μου είπε πως εδώ απέξω να γίνονταν και πάλι δεν θα προλάβαιναν να σώσουν το παιδί μου. 

Πήγα να δω τον Παύλο. Γι' αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως ότι το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε...». 

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε ότι ενήμερος για το φονικό από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της ΧΑ, Ιω. Λαγό, ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όταν η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, τη ρώτησε ποιός κατεύθυνε -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του γιου της και της παρέας του, απάντησε: 

«Ο Πατέλης» υποστήριξε, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι «στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγός - Μιχαλολιάκος που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ό,τι έγινε...».

Η προσπάθεια των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να επιδείξουν βίντεο στη μάρτυρα για να το σχολιάσει, οδήγησε σε μία αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην οποία έδωσε τέλος η πρόεδρος του δικαστηρίου, λέγοντας: «Έχει έρθει να καταθέσει ύστερα από τόσους μήνες και ακούει την αντιπαράθεση μεταξύ σας. Αφήστε την να καταθέσει...».

Παρ' όλα αυτά, η αντιπαράθεση δεν έληξε, η υπεράσπιση έφερε αντιρρήσεις στο να επιδειχθεί το βίντεο έστω και υπό μορφή φωτογραφιών. 

Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε, η πρόεδρος της έδρας διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να επικρατήσουν ηπιότεροι τόνοι.

Νωρίτερα, η πρόεδρος συνέχισε την εξέταση της κ. Φύσσα:

Πρόεδρος: Φτάνουμε στον Ρουπακιά, ο οποίος χωρίς φασαρία, καταφέρει δύο καίριες μαχαιριές... χωρίς καμία συμπλοκή, χωρίς διαφορά.

Μάγδα Φύσσα: Αυτή είναι η εκπαίδευση της ΧΑ.

Πρόεδρος: Ποιό θεωρείτε ότι είναι το κίνητρο;

Μάγδα Φύσσα: Είναι να θέλουν να έχουν ισχύ στον κόσμο, οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει...

Πρόεδρος: Έπρεπε να φτάσει κάποιος να καταφέρει αυτά τα πλήγματα;

Μάγδα Φύσσα: Το ίδιο δεν έγινε και στον Λουκμαν; Με μαχαίρι δεν μαχαίρωσαν και Λουκμάν; Εκπαιδεύουν δολοφόνους.

Πρόεδρος: Γιατί να φτάσουν μέχρι την ανθρωποκτονία;

Μάγδα Φύσσα: Είναι η δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνο το βράδυ απλά ήθελαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε. Δεν κουνιούνται από την θέση τους εάν δεν πάρουν εντολή...

Βεβαίως είχε εντολή να σκοτώσει. Όταν πήρε το «ΟΚ» ο πυρηνάρχης από το Λαγό, μαζεύτηκαν στην Τοπική και εκεί έδωσαν τις εντολές.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.