ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΗΠΑ - Ρωσία: Παράλληλες επιθέσεις στη Συρία

epitheseis-rwsias-se-suria-1-10-15-300x190
Η σκηνή στη Βαγδάτη θύμιζε ταινία: ένας Ρώσος στρατηγός εμφανίστηκε την Τετάρτη γύρω στις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα) στην αμερικανική πρεσβεία, προειδοποιώντας την Αμερική να μην πετάξουν αεροσκάφη στη γειτονική Συρία, καθώς η Ρωσία σκόπευε να ξεκινήσει βομβαρδισμούς σε λίγο.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αψήφησαν την προειδοποίηση της Μόσχας, είπαν αξιωματούχοι, παρά τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των αμερικανικών πληρωμάτων που πετούσαν με μεγάλες ταχύτητες μέσω του περιορισμένου συριακού εναέριου χώρου για να επιτεθούν σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Ο αμερικανικός στρατός εκτέλεσε τουλάχιστον μια επίθεση και δεν είπε στους Ρώσους πότε ή πού θα μπορούσε να συμβεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

"Ο συνασπισμός θα συνεχίσει τις εναέριες επιχειρήσεις πάνω από το Ιράκ και τη Συρία όπως συμφωνήθηκε, όπως κάναμε σήμερα," είπε ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Ας Κάρτερ σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Οι επιθέσεις έχουν βάλει τον τετραετή εμφύλιο πόλεμο σε μια νέα ιδιαίτερα ασταθή φάση, όπου οι στρατοί μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων εκτός της Κίνας είναι άμεσα εμπλεκόμενες στον πόλεμο.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα γνωρίζουν τον κίνδυνο να επιμένουν σε αντίπαλες και μη συντονισμένες εναέριες επιθέσεις στη Συρία. 

"Δεν έχεις χρόνο να το μεταφέρεις σε επίπεδο προέδρου... όταν δύο αεροπλάνα πλησιάζουν το ένα το άλλο με ταχύτητα 20 μιλίων την ώρα," τόνισε ένας Αμερικανός αξιωματικός, μιλώντας ανώνυμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν ότι περιμένουν να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών, ίσως και την Πέμπτη, για να βρεθεί τρόπος να κρατήσουν οι δυνάμεις τους απόσταση η μία από την άλλη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.