ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από την πλ. Βικτωρίας στο Γαλάτσι οι πρόσφυγες – Οι πρώτες εικόνες

metafora-prosfyggwn-300x190-1-10-2015
Μεταφορά προσφύγων από την πλ. Βικτωρίας, στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, πραγματοποιείται με στόχο την αποσυμφόρηση της πλατείας. 

Η μετακίνηση γίνεται με 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν πάει στο Γαλάτσι περισσότερα από 400 άτομα.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε ο Σκάι


Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται σε εξέλιξη δυο παράλληλες συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η οδός Γ' Σεπτεμβρίου στο ύψος της πλατείας να παραμένει κλειστή.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδηλώνει ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους». 

Οι πρώτες εικόνες από την ΕΡΤ

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου «είμαστε υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε κλειστούς χώρους, αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής».

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. 

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει» δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

Το κλίμα στην πλατεία είναι ήρεμο, ωστόσο, νωρίτερα υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις. 

Και οι δυο συγκεντρώσεις γίνονται υπό την διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Μουζάλας: Όπου δημιουργείται πρόβλημα, θα αποφορτίζεταιΤη μεταφορά επέβλεπε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε την εικόνα στην πλατεία Βικτωρία «άθλια» συμπληρώντας:

«Έχω πει επανειλημμένα ότι η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης».

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.