ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το μεγάλων διαστάσεων Fiat 500L Trekking με πετρελαιοκινητήρα 1.6 MTJ

fiat-500-300x190
Του Σπύρου Ρέκκα 
Οδήγησα για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πολυμορφικό μοντέλο με ρηξικέλευθη σχεδίαση αλλά σημαντικά χαρίσματα. 

Το μεγάλων διαστάσεων Fiat 500L Trekking με πετρελαιοκινητήρα 1.6 MTJ ισχύος 105 ίππων, διαθέτει σύστημα υποβοήθησης της κίνησης στις δύσκολες συνθήκες, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ειδικά ελαστικά, αναβαθμισμένη ανάρτηση, προστατευτικές πλαστικές ασπίδες και ειδική βαφή.

Το πιο σημαντικό ατού του ιταλικού αυτοκινήτου είναι οι αχανείς χώροι και οι λύσεις που δίνει στα καθημερινά προβλήματα μεταφοράς. Ολοι οι επιβάτες κάθονται σταυροπόδι και απολαμβάνουν το ταξίδι. 

Η αποθηκευτική ικανότητα είναι επίσης γενναιόδωρη (455 λίτρα, συνολικός διαθέσιμος χώρος 3,17 κ.μ.), ό,τι πρέπει για μια οικογένεια. 

Συγχαρητήρια στους Ιταλούς για το προσεκτικό φινίρισμα, τα νέα υλικά και την προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν μοντέρνο και στιβαρό εσωτερικό χώρο. Μήπως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με άλλη προσέγγιση τους δημιουργικούς Ιταλούς, οι οποίοι αποφάσισαν να σέβονται τον πελάτη;

Το μοτέρ κινεί αξιοπρεπώς το ογκώδες αυτοκίνητο βάρους 1.375 κιλών, αλλά κάνει θόρυβο. Στο ρελαντί ο θόρυβος είναι αισθητός και στην καμπίνα. Μόλις πάτησα το γκάζι, το μοτέρ πρόθυμα ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής ισχύος και ροπής. Από τις 1750 σ.α.λ. είναι ετοιμοπόλεμο. 

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου (0-100 χλμ./ώρα σε 12’’, τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα). Το βαρύ τιμόνι γίνεται πούπουλο μόλις επιλεγεί η ρύθμιση City. Οι αναρτήσεις έχουν σκληρή ρύθμιση και κρατάνε καλά το αυτοκίνητο στις στροφές.

Ενα ακόμη πλεονέκτημα είναι το σύστημα Traction+. Μόλις διαγνώσει μείωση πρόσφυσης σε έναν τροχό, τον φρενάρει αυτόματα και μεταδίδει περισσότερο ποσοστό ροπής στον άλλον τροχό. 

Ενεργοποιείται από ένα κουμπί στο ταμπλό και λειτουργεί έως τα 30 χλμ./ώρα, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες σε ολισθηρά τμήματα. Το δοκίμασα και λειτουργεί καλά.

Αναλύοντας το ετήσιο κόστος χρήσης διαπίστωσα ότι η ιταλική πρόταση είναι συμφέρουσα, γιατί κατανάλωσε 6 λίτρα/100 χλμ. και επιβαρύνεται με 134,2 ευρώ τέλη κυκλοφορίας (122 γρ./χλμ.). 

Κοστίζει 21.870 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό και παίζει άριστα τον ρόλο του ενός και μοναδικού ευρύχωρου αυτοκινήτου, με δυνατότητα κίνησης και στις ανηφοριές της Αράχοβας.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.