ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λουκέτο σοκ για τουρισμό: Κλείνει η Transaero

transaero-300x190
Λευκωσία: Συναγερμό σήμανε για τους ιθύνοντες του τουρισμού και όλους τους εμπλεκομένους φορείς το διαφαινόμενο κλείσιμο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Transaero, της δεύτερης μεγαλύτερης στη ρωσική επικράτεια μετά την Aeroflot. Κι αυτό διότι πέραν του 70% των Ρώσων περιηγητών που επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο φτάνουν στον τόπο μας με πτήσεις της Transaero. Ενώ ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων από τη Ρωσία για την Κύπρο, η εταιρεία Biblio globus, έχει ως αποκλειστικό αερομεταφορέα - συνεργάτη την Transaero. Αλλά το πλέον σημαντικό για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία είναι ότι η Transaero εκτελεί πτήσεις προς τα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, πέραν της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, και από 18 περιφερειακά αεροδρόμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», κατά το πρώτο εννεάμηνο της φετινής χρονιάς η Transaero εκτέλεσε ήδη προς την Κύπρο 1221 πτήσεις οι πλείστες των οποίων με υπερμεγέθη αεροσκάφη τζάμπο, ενώ μετέφερε ήδη στον τόπο μας πέραν των 360.000 Ρώσων περιηγητών και υπολείπεται, μέχρι το τέλος της χρονιάς, να μεταφέρει άλλους 30,000. Συνολικά φέτος εκτιμάται ότι 530, 000 Ρώσοι θα κάμουν ή έκαμαν ήδη τις διακοπές τους στην Κύπρο. Δηλαδή μόνο 110,000 Ρώσοι περιηγητές δεν ήλθαν ή δεν θα έλθουν στον τόπο μας μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου με την Transaero.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο διοργανωτής ταξιδίων Biblio globus, διαβεβαίωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εταίρους του στην Κύπρο ότι όλα τα συμβόλαια του θα εκτελεσθούν κανονικά και χωρίς καμιά παρέκκλιση και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού όσοι περιηγητές ήταν προγραμματισμένο να έλθουν στην Κύπρο, θα έλθουν. Ο Biblio globus, διαβεβαιώνει πως ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα και είναι έτοιμος να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του στο έπακρο. Αυτή τη στιγμή ο διοργανωτής ταξιδίων Biblio globus βρίσκεται σε διαβούλευση με 2-3 άλλους αερομεταφορείς της Ρωσίας προς αναπλήρωση του κενού που θα δημιουργηθεί από το κλείσιμο της Transaero. Κι αυτό κυρίως για τη χειμερινή σεζόν αλλά και για την επόμενη χρονιά. Αφού σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Biblio globus, οι 32.000 που υπολείπεται να έλθουν το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς μάλλον θα έλθουν οι πιο πολλοί, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με την Transaero και οι υπόλοιποι, μέχρι το τέλος του χρόνου, το πιο πιθανό με άλλη εταιρεία.

Του όλου ζητήματος επιλήφθηκε χθες η ομάδα δράσης για τον τουρισμό που συνήλθε εκτάκτως το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΤ στη Λευκωσία. Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του οργανισμού Αννίτα Δημητριάδου δήλωσε ότι ο Οκτώβριος θα κυλήσει ομαλά σε ό,τι αφορά στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και σε σχέση με την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Transaero. «Από την πρώτη κιόλας στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με τα γραφεία του ΚΟΤ στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη», ανέφερε η κ. Δημητριάδου. Πρόσθεσε ότι «έχουμε μιλήσει τους κυριότερους οργανωτές ταξιδίων που επηρεάζονται από την Transaero».

Εξάλλου, αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης την ανακοίνωση από ξένα ΜΜΕ περί πτώχευσης της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Transaero. «Η πρώτη διάσταση είναι να δούμε πώς επηρεάζει τους τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στην Κύπρο αλλά και πώς επηρεάζει τους σχεδιασμούς των οργανωτών ταξιδίων που συνεργάζονταν με την εταιρεία για τους επόμενους μήνες της σεζόν. Εντός της ημέρας (χθες) αναμένω να έχω ενώπιόν μου τι σημαίνει για μας αυτή η αρνητική εξέλιξη» είπε.

Σε εγρήγορση και η Hermes

Οι Αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την αεροπορική εταιρεία Transaero, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Ρωσίας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής, «οι αρχές των αεροδρομίων, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις αναφορικά με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero».

Πρόσθεσε ότι χθες ηταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν επτά αφίξεις και επτά αναχωρήσεις της εταιρείας από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και όλα προχωρούν με βάση το πρόγραμμα. 

Ελαχιστοποίηση αρνητικών επιπτώσεων, ζητά ο Αβέρωφ

Την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα θα βρουν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της Transaero, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. «Θεωρώ πως η Κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο, ο ΚΟΤ και ο ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούν, θα αναλύσουν τις επιπτώσεις και θα προσπαθήσουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στη συνέχεια στις περσινές αρνητικές προβλέψεις για τον τουρισμό από τη ρωσική αγορά λόγω της πτώσης της ισοτιμίας Ρούβλι-Ευρώ. Είπε πως με τις ενέργειες της Κυβέρνησης και του «δαιμόνιου», όπως τον χαρακτήρισε, ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, κατορθώσαμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε μειώσει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από τη ρωσική αγορά.
«Θέλω να πιστεύω πως και αυτό το νέο κτύπημα, σοβαρότατο, με την κατάρρευση της Transaero θα τύχει ενός χειρισμού με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία», είπε, και αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, και όχι μόνο από τη Ρωσία και τη Βρετανία.

philenews.com

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.