ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μετά το σοκ, ο Τύπος κάνει λόγο για ενότητα και αντίσταση

o-tipos-kani-logo-enotitas-300x190
Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι χειρότερες επιθέσεις που διαπράχθηκαν ποτέ στη Γαλλία, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των σημερινών γαλλικών εφημερίδων.

"Η θλίψη και ο θυμός" έχουν κυριεύσει τη Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 129 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Liberation

"Είμαι Παρίσι" τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το "Είμαι Σαρλί" που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.

"Αντιστεκόμαστε", υποστηρίζει παράλληλα η "Le Parisien/Aujourd'hui en France".

"Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας", επιμένει η Le Monde.

 Le Monde

"Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε", προειδοποιεί η Le Figaro, ενώ η Liberation υπογραμμίζει ότι "το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία".

Le Figaro

Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. Είναι "η Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η "Journal du Dimanche".

Journal du Dimanche

Για τη "Les Dernieres Nouvelles d'Alsace" "το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών". "Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα", σημειώνει η εφημερίδα.

"Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα", καταλήγει η Le Figaro.

el pais

H Εl Pais έχει τίτλο "Πόλεμος στο Ισλαμικό Κράτος" ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται: Η Γαλλία θα δώσει αμείλικτη απάντηση στην πράξη πολέμου του ISIS.

El Mundo

"Μια πράξη πολέμου" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής El Mundo.

Telegraph

Η κυριακάτικη Telegraph έχει πρωτοσέλιδη φωτογραφία την εικόνα από το βίντεο του Γάλλου δημοσιογράφου που απεικονίζει τους ανθρώπους να προσπαθούν να διαφύγουν από το El Bataclan κρεμασμένοι από τα παράθυρα.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.