ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ασφαλιστικό: Θέμα 15ετίας έθεσαν οι θεσμοί

asfalistiko-300x190
«Ποδαρικό» με ασφαλιστικό θα κάνει η κυβέρνηση καθώς δανειστές και υπουργός Εργασίας συμφώνησαν να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, με συγκεκριμένα ποσοστά αναπλήρωσης και αναλυτική περιγραφή της νέας δομής του συστήματος, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε 1,5 ώρα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους, έδειξαν τις προθέσεις τους κάνοντας ερωτήσεις.

Μάλιστα, επανέφεραν το θέμα της 15ετίας, επισημαίνοντας σε διάφορα σημεία της συζήτησης ότι η πρόβλεψη για καταβολή σύνταξης με 15 έτη ασφάλισης λειτουργεί αποτρεπτικά για την ασφάλιση.

Στην πράξη, οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέρχονται εκτός ατζέντας, σε ένα θέμα που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορούσε την αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για τη λήψη σύνταξης, από 15 (4.500 ένσημα) σε 20 (6.000 ένσημα).

Δεν αποκλείεται, στη συζήτηση που γίνεται για την Εθνική Σύνταξη, οι εκπρόσωποι των θεσμών να συνδέουν την καταβολή της, με εισοδηματικά κριτήρια, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει μόνο 15 έτη ασφάλισης.

Άλλωστε, σχετική πρόβλεψη υπήρχε στο Μνημόνιο, δεν θεσμοθετήθηκε όμως όταν ψηφίστηκαν οι διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή της κατώτατης σύνταξης χωρίς τη συμπλήρωση των 67 ετών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και θα προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν υπήρξε αντίδραση από τους επικεφαλής των θεσμών για την αύξηση των εισφορών ως αντιστάθμισμα των μειώσεων, απάντησε ότι το άκουσαν χωρίς να το απορρίψουν.

ΠΗΓΗ: Euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.