ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καταδικαστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ωράριο

kATADIKASTIKI_APOFASI_GIA_WRARIA_300_190
Καταδικαστική είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις... υπερβάσεις του μέγιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των γιατρών. «Η Ελληνική Δημοκρατία, παραλείποντας να εφαρμόσει εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας μη υπερβαίνουσα, κατά μέσο όρο, τις 48 ώρες και παραλείποντας να διασφαλίσει ελάχιστο ημερήσιο χρόνο αναπαύσεως ή ισοδύναμη περίοδο αντισταθμιστικής αναπαύσεως που να διαδέχεται άμεσα τον χρόνο εργασίας τον οποίο η περίοδος αυτή θεωρείται ότι αντισταθμίζει, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 3 και 6 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 4ης Νοεμβρίου 2003, σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας», αναφέρει η εν λόγω απόφαση.

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στο μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, αποτελεί δικαίωση του μακροχρόνιου αγώνα της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων Γιατρών της χώρας για ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των γιατρών που υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του Δικαστηρίου, προβαίνοντας σε προσλήψεις γιατρών, ώστε να στελεχωθούν με επάρκεια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προκειμένου ο χρόνος εργασίας των γιατρών να προσεγγίσει στις 48 ώρες την εβδομάδα. Οφείλει ταυτόχρονα η κυβέρνηση να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες και τις αμοιβές των γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, αναγκαία προϋπόθεση για τη συνολική αλλαγή του προτύπου περίθαλψης των πολιτών.

Η ΟΕΝΓΕ έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ώστε να υλοποιηθούν στοχευμένα οι προσλήψεις και να βελτιωθούν οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά και η ποιότητα ζωής των γιατρών της χώρας μας», σχολιάζει ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.