ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων για το ασφαλιστικό

antidraseis_apo_pasok_kai_enosi_kentroon_300_190
Να μην αποδεχτεί καμία νέα μείωση των συντάξεων και να υιοθετήσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και να μην επαναφέρει την πρόταση για αύξηση των εισφορών, καλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. 

Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευθεί «σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις» και την καλεί να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Κινήματος που έχει καταθέσει δημόσια, να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων, να αξιοποιήσει την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και να μην επαναφέρει προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών, «που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

«Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου, τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, σχολιάζοντας τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί κατοχύρωσης της κύριας σύνταξης τονίζει: «Με την υπογραφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχουν καταδικαστεί σε περικοπές και οι κυρίες συντάξεις. Επομένως τα όσα λέει η κυβέρνηση είναι ανούσια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.