ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυστηρό μήνυμα της Μόσχας στην Αγκυρα μετά το θερμό επεισόδιο

thermo-episodio-300x190
Ένα ρωσικό αντιτορπιλικό χρειάστηκε την Κυριακή (13/12) να καταφύγει στα πυροβόλα όπλα, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.

Το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ.[13,6 μίλια] από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, "χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροβόλα όλα προκειμένου να αποφύγει μία σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος" που πλησίασε σχεδόν στα 600 μέτρα.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στο υπουργείο έπειτα από το συμβάν.

Rus Deputy Defence Minister made strict representation to Turkish military attache

Η απόσταση μεταξύ των δύο σκαφών "εγγυάτο" ωστόσο ότι το τουρκικό σκάφος δεν επλήγη από τα πυρά, διευκρινίζεται από τη Μόσχα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις 06:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας), το ρωσικό αντιτορπιλικό, που είχε ρίξει άγκυρα, παρατήρησε σε απόσταση περίπου χιλίων μέτρων ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος, που πλησίαζε προς το μέρος του από δεξιά."Παρά τις πολλές προσπάθειες του Smetlivy να αποκτήσει μια επαφή μέσω ραδιοτηλεγράφου το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους δεν απάντησε, ούτε αντέδρασε στα οπτικά σήματα", εξηγεί η ανακοίνωση.Έπειτα από τις ρωσικές βολές, το τουρκικό σκάφος άλλαξε αμέσως πορεία και συνέχισε τον δρόμο του, προσπερνώντας το Smetlivy σε απόσταση περίπου 540 μέτρων χωρίς καμία επαφή με το ρωσικό πλήρωμα", προσθέτει το υπουργείο.
Ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο, Αχμέτ Χακάμ Γκιουνές, έπειτα από το συμβάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Του απηύθυνε "αυστηρή προειδοποίηση για τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες απερίσκεπτων ενεργειών της Άγκυρας απέναντι στο ρωσικό στρατιωτικό σύνταγμα" που έχει σταλεί στη Συρία στο πλαίσιο των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό κράτος", υπογραμμίζει το υπουργείο.

Η Μόσχα εξέφρασε κυρίως "τη βαθιά ανησυχία της έναντι των προκλητικών πράξεων εκ μέρους της Τουρκίας όσον αφορά το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy", διευκρίνισε.

"Είναι χάρη σε μια καλοτυχία που μπορέσαμε να αποφύγουμε μια τραγωδία",. προστίθεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.