ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μουζάλας για προσφυγικό: Ο ελληνικός λαός παραδίδει μάθημα ανθρωπιάς

mouzalas-300x190
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες στέλνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, ο Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι καθήκον των ελληνικών Αρχών αποτελεί επίσης «η απομόνωση και καταδίκη κάθε προσπάθειας περιθωριοποίησης, διακρίσεων και επιθέσεων εις βάρος όσων συνανθρώπων μας εμπιστεύτηκαν την προοπτική τους στη χώρα μας».

Στη συνέχεια της δήλωσής του, «πετάει», πάντως, το μπαλάκι προς την πλευρά των εταίρων μας, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

«Σε μια περίοδο που η χώρα μας δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες, μέσα από τη σταθερή πολιτική της στα ευρωπαϊκά φόρα, καταστήσαμε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κυβερνητικό στέλεχος δεν παραλείπει, βέβαια να σημειώσει ότι «η Παγκόσμια Ημέρα για τους μετανάστες έρχεται να μας υπενθυμίσει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μη έχοντας μια άλλη επιλογή εγκαταλείπουν τον τόπο τους σε αναζήτηση ένα καλύτερου και ασφαλέστερου αύριο». 

«Το διαχρονικό και οικουμενικό αυτό ζήτημα τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μια πρωτόγνωρη δυναμική λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας, των μακροχρόνιων συρράξεων χωρίς προοπτική επίλυσης και της κατάλυσης του κράτους δικαίου σε πολλές γωνιές του κόσμου», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας.

Ο ίδιος, ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του κόσμου, έκανε ειδική μνεία στη συμβολή της ελληνικής κοινωνίας των εθελοντικών ομάδων τουλάχιστον «τα μωρέλια να σώσουμε…» όπως έλεγε λίγες εβδομάδες πριν 70χρονος Μυτιληνιός ψαράς, όταν προσπαθούσε να σώσει προσφυγόπουλα, να τα βγουν στη στεριά.

Και όπως λέει πια από τη θέση του υπουργού, «στην προσπάθεια συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς ο ελληνικός λαός, οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή και συμπαράστασή τους οποιαδήποτε προσπάθεια θα ήταν ατελέσφορη»...
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.