ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καλιφόρνια: Βοηθοί σερίφη σκότωσαν ένοπλο Αφροαμερικανό

kalifornia-300x190
Βοηθοί σερίφη στη νότια Καλιφόρνια πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ένοπλο Αφροαμερικανό άνδρα που αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του, σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, ωστόσο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τον άνδρα να επιχειρεί να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, όταν εκείνοι τον πυροβολούν.

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό, που σημειώθηκε χθες.

Οι βοηθοί σερίφη κλήθηκαν να επέμβουν μετά τις μαρτυρίες ότι ένας Αφροαμερικανός άνδρας ήταν οπλισμένος και ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Λίνγουντ, όπου εντόπισαν τον ύποπτο μπροστά από ένα πρατήριο καυσίμων, επισήμανε το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι αστυνομικοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου αφού εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές τους να παραδώσει το όπλο του. 

Ο ύποπτος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και δηλώθηκε ο θάνατός του στο σημείο, όπου εντοπίστηκε και ένα γεμάτο περίστροφο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον ύποπτο να γυρίζει και να σημαδεύει με το όπλο του τους βοηθούς σερίφη προτού τον πυροβολήσουν. 

Το γραφείο του σερίφη δεν αναφέρει στο δελτίο τύπου εάν ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν Αφροαμερικανός, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές αναφορές για το περιστατικό έκαναν λόγο για έναν Αφροαμερικανό άνδρα.

Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τον KTLA, ένα ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Λος Άντζελες, διακρίνονται δύο αστυνομικοί να πυροβολούν έναν Αφροαμαερικανό άνδρα που απομακρύνεται από εκείνους. 

Αφού οι πυροβολισμοί κοπάσουν, ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, ενώ εκείνοι ανοίγουν εκ νέου πυρ εναντίον του.

Το δίκτυο KTLA μετέδωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία είναι ο 28χρονος Νίκολας Ρόμπερτσον, επικαλούμενο συγγενείς του.

«Όταν τον πυροβόλησαν στον ώμο και τον είδα να πέφτει στο έδαφος, (ένιωσα ότι) αυτό είναι αδικία για εμένα» είπε η Πάμελα Μπράουν, πεθερά του Ρόμπερτσον στο αμερικανικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.