ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Κόκκινη γραμμή οι μειώσεις σε κύριες συντάξεις

tsipras-300-190
Λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, παρέδωσε ο Φαλτσιανί πριν από λίγες ημέρες στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου σε συνάντηση που είχαν στο εξωτερικό.

«Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2015.  

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από χθες η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ενώ προανήγγειλε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν. 



Τσίπρας: Δεν θα προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων

Την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2015.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «η συμφωνία ούτε περιγράφει ούτε απαιτεί νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις. Αυτό που ορίζει η συμφωνία είναι μείωση των δαπανών, δεν προσδιορίζει ότι αυτή θα προκύψει από περικοπές στις συντάξεις».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας οι 11 προηγούμενες περικοπές πέτυχαν να μειώσουν μεσοσταθμικά τις συντάξεις κατά 45%, απέτυχαν όμως να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, διατηρώντας όμως την κοινωνική συνοχή. 

Εξάλλου, ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι το τελευταίο βήμα πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την πηγή όπως είπε, δηλαδή την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. «Στόχος είναι η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο κρατώντας παράλληλα τις γραμμές προστασίας των αδυνάτων», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στου υπουργικό συμβούλιο



Οι 11 δράσεις για το 2016

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων, το ασφαλιστικό, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτών, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.

Επίσης, η κυβέρνηση, με νόμο, σύμφωνα με τις αναφορές του πρωθυπουργού θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που δεσμεύεται από την καθαρή εντολή του λαού στις 20 Σεπτεμβρίου, εντολή για να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και να συγκρουστεί με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της και πως γι' αυτό θα πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της, να βελτιώσει το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κάτι που, όπως είπε, αφορά όλους τους υπουργούς. Είπε ότι κάθε υπουργός οφείλει να ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και να τις υλοποιεί με συγκεκριμένο σύντομο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα. «Οι καθυστερήσεις πλέον δεν δικαιολογούνται. Κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Όλοι κρινόμαστε σε αυτή την αίθουσα», πρόσθεσε
.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.