ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: «Κάναμε λάθη. Χάσαμε χρόνο»

tsipras-300-190
«Νομίζω ότι χάσαμε χρόνο και στο τέλος ξεμείναμε από δύναμη και βρεθήκαμε χωρίς χρήματα. Αν το ξέραμε αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει πιο θαρραλέες αποφάσεις στην αρχή», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον «#ThisIsACoup» μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου και την συμφωνία με τις Βρυξέλλες. 

Στο τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Παραδοθείτε ή πεθάνετε» ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε γιατί δεν αποφάσισε να φύγει από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών μετά την άρνηση των Ευρωπαίων για συμβιβασμό. «Αν σηκωνόμουν και έφευγα εκείνο το βράδυ πιθανότατα θα γινόμουν ήρωας για ένα βράδυ, ίσως και για δύο ή για τρία, αλλά θα υπήρχε πραγματική καταστροφή τις επόμενες μέρες και νύχτες όχι μόνο για’ μενα, αλλά για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οπότε ήταν ένα πολύ δύσκολο δίλημμα. Η καρδιά μου, η ψυχή μου έλεγε φύγε αλλά το μυαλό μου έλεγε ότι πρέπει να βρω μια λύση ακόμη και αν ήξερα ότι αυτή η λύση θα ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση εάν μετάνιωσε που είπε ότι τελείωσαν τα μνημόνια και η τρόικα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσει. Νομίζω ό,τι έκαναν σε εμένα, σε εμάς, στην Ελλάδα όχι μόνο επειδή δεν μας συμπαθούσαν αλλά και επειδή δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο ντόμινο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και επειδή δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο ντόμινο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξέρω ότι οι εξελίξεις, το αποτέλεσμα, ό,τι συνέβη μετά δεν ήταν μια καλή εξέλιξη αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να νιώσουν αξιοπρέπεια ήταν κάτι παρά πολύ σημαντικό. Αυτές ήταν ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και αυτές οι στιγμές συνέβησαν».


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.