ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή δύο πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων

pwsia_kataskeui_ilektroparagogikon_ergostasion_300_190
Συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή δύο πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, το καθένα από τα οποία θα έχει παραγωγική... δυνατότητα 1.200 μεγαβάτ, υπέγραψε χθες η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του Μπαγκλαντές. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 12,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων (11,5 δισ. ευρώ).

Τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 στο Ρούπουρ, στην περιοχή Ισουάρντι, 160 χλμ. από την πρωτεύουσα Ντάκα, όπως δήλωσε ο Καμρούλ Ισλάμ Μπιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μπαγκλαντές.

«Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει έως και το 90% του συνολικού κόστους του έργου με πιστώσεις, με επιτόκιο Libor συν 1,75%», πρόσθεσε ο Μπιαν.

Το Μπαγκλαντές θα αποπληρώσει το σύνολο του δανείου σε μια περίοδο 28 ετών, με μια 10ετή περίοδο χάριτος.

Ο υπουργός Οικονομικών του Μπαγκλαντές Αμπού Μάαλ Άμπντουλ Μουνίθ δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που θα έχει ολοκληρωθεί ποτέ στη χώρα.

Το πρώτο ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2022 και το δεύτερο το 2023.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το εργοστάσιο θα εφοδιαστεί με έναν αντιδραστήρα νέας γενιάς, ενώ θα έχει διάρκεια λειτουργίας 60 έτη, και η Ντάκα θα έχει την επιλογή να την παρατείνει για άλλα 20 χρόνια.

Ο αντιδραστήρας αυτός έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, περιλαμβανομένου ενός συστήματος παθητικής ασφάλειας που παραμένει σε λειτουργία για 72 ώρες έπειτα από οποιαδήποτε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Rosatom θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του εργοστασίου τον πρώτο χρόνο αφότου τεθεί σε λειτουργία, πριν το παραδώσει στις αρχές του Μπαγκλαντές, ενώ θα καλύψει επίσης τα κόστη των πυρηνικών καυσίμων για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.