ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νίκησε η συμμετοχή – «Μονομαχία» Μεϊμαράκη με Μητσοτάκη

ekloges-300-190
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής των εκλογών στη ΝΔ ήταν η μαζική συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς έφτασε τις 400 χιλιάδες. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι υπολογισμοί που γινόντουσαν στην ΚΕΦΕ, αλλά και στα επιτελεία των υποψηφίων δεν προέβλεπαν τέτοια προσέλευση, ιδίως μετά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωναν οι ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι κάλπες τουλάχιστον μία ώρα αργότερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η ΝΔ οδηγείται σε δεύτερο εκλογικό γύρο στις 10 Ιανουαρίου, κάτι που ήταν και το πιθανότερο σενάριο. Η μεγάλη συμμετοχή δεν επηρέασε την επικράτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος από την αρχή που ξεκίνησε η κούρσα για την προεδρία του κόμματος ήταν το μεγάλο φαβορί. Ο κ. Μεϊμαράκης που τόνισε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι από τις εκλογές, θα επιχειρήσει με τον «αέρα» που του δίνει η πρωτιά να είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήταν ο πρώτος που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος με τις θέσεις του και το πρόγραμμα που παρουσίασε κατά την προεκλογική περίοδο για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, κέρδισε την δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την προεδρία της ΝΔ, απέναντι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Οι συμμαχίες ενόψει του δευτέρου γύρου 

Είναι κοινό μυστικό ακόμα και από τον πρώτο γύρο των εκλογών η στήριξη του Άδωνη Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν είχε κρύψει και ο ίδιος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πιθανότατα θα κατευθυνθεί και αυτός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αρκετοί βουλευτές που τον στήριζαν πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά.

Μάχη Καραμανλή – Σαμαρά 
Η στήριξη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και η οποία εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών έπαιξε, όπως όλα δείχνουν, καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, καθώς υποστηρίζει πως μπορεί να κρατήσει την ΝΔ ενωμένη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχουν κλονιστεί σε σημαντικό βαθμό, αναμένεται να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήδη τάσσονται υπέρ του, τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Μάκης Βορίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού στην Μεσσηνία ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά καθώς έφτασε το 18%.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.