ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των δήμων

oikonomiki-enisxusi-dimon-300-190
Σχέδιο οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των δήμων με ευνοϊκότερους όρους δανεισμού τους και υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συμφωνήθηκε, ειδικότερα, να καταρτιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει μείωση επιτοκίων δανεισμού και αύξηση του χρόνου αποπληρωμής δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, το Ταμείο θα εκπονήσει και εκτελέσει αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ για ειδικούς λογαριασμούς που θα αφορούν μελέτες και επιχορήγηση έργων αυτεπιστασίας μικρών δήμων με αυξημένο δείκτη ανεργίας. 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και ο ΟΑΕΔ ο οποίος θα μπορεί να χρηματοδοτήσει θέσεις ανέργων που θα απασχοληθούν στα έργα.

Θα καταρτιστεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα λύνονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες στο πλαίσιο του δανεισμού τους από το Ταμείο.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καταρτιστεί ένας οδηγός συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον οποίο θα ενημερώνονται οι δήμοι για τις δυνατότητες δανεισμού τους από το Ταμείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης και ο Γιάννης Σγουρός που εκπροσώπησε την ΕΝ.ΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.