ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου - Αλεξιάδη για την επίσκεψη Βάλτερ στην Αθήνα

suskepsi_papaggelopoulou_300_190
Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου 2016 για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και των Οικονομικών Εισαγγελέων Π. Αθανασίου, Ε, Τουλουπάκη, Ι. Δραγάτση και Χ.Τζούρα.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε ακόμη ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόργιανς παρέδωσε στην χώρα μας λίστες με τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα UBS.

Οι λίστες περιλαμβάνουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας UBS και αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό γερμανών φοροφυγάδων στην Ελβετία.

Επίσης, την σύσκεψη συζητήθηκαν και αιτήματα των οικονομικών εισαγγελέων που αποσκοπούσαν στην διευκόλυνση του έργου τους, (υλικοτεχνική τους ενίσχυση, η ενίσχυση με πρόσθετο προσωπικό, κ.ά.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όλα τα αίτημα των Οικονομικών Εισαγγελέων ικανοποιήθηκαν από τους αναπληρωτές υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι οποίοι έδωσαν εντολές για την εκτέλεσης τους.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.