ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απετράπησαν άλλες δύο αυτοκτονίες μέσω του online συστήματος «Cyber Alert»

apetrapisan_2_autoktonies_300_190
Ενας 53χρονος άνδρας και μια γυναίκα που εκδήλωσαν, μέσω διαδικτύου, την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, σώθηκαν χάρη στη συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT».

Στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» ενημερώθηκε από ημεδαπή, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με άνδρα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, εκείνος εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. 

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και προέκυψε ότι πρόκειται για 53χρονο που διαμένει σε περιοχή της Αττικής. Αμεσα ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. 

Ο 53χρονος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το «CYBER ALERT» ενημερώθηκε από χρήστη ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ότι άλλος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σε ανάρτησή του, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. 

Επειτα από έρευνα, προέκυψε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από ημεδαπή που κατοικεί στην Αττική. Ενημερώθηκε άμεσα το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τη γυναίκα στην οικία της, διαπιστώνοντας ότι ήταν καλά στην υγεία της.

Για τις δύο περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.