ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πρωταθλήτρια στα premium

protathlitria_sta_premium_300_190
Του Σπύρου Ρέκκα
Σε τέσσερις ημέρες θα μηδενίσει το κοντέρ των πωλήσεων για το 2015 όλων των εταιρειών. Η Mercedes ξεκινά τη νέα χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. 

Η προίκα του 2015 είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για να συνεχίσει την εμπορική δραστηριότητά της στην απρόβλεπτη ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η γερμανική μάρκα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ήταν πρώτη και με μεγάλη διαφορά στην premium κατηγορία. Εσπασε τα ρεκόρ των πωλήσεων σημειώνοντας πρωτοφανείς αυξητικές τάσεις. 

Τον Σεπτέμβριο έκανε τη μεγάλη έκπληξη παραδίδοντας 544 αυτοκίνητα. Κατέλαβε την πρώτη θέση σε όλη την αγορά, έχοντας το 10,6% της συνολικής πίτας!

Η δεύτερη καλύτερή της επίδοση σε επίπεδο μήνα ήταν τον Οκτώβριο, με 360 πωλήσεις και ποσοστό αγοράς 7,3%. 

Το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος η μάρκα με σήμα το λαμπερό αστέρι ταξινόμησε 3.261 καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία αντιστοιχούν στο 4,7% της αγοράς. Η αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, έφθασε το 49,8%!

Την κούρσα της μάρκας το 2015 οδήγησαν κυρίως τα δημοφιλή μοντέλα Α-Class, GLA και C-Class. Τρία αυτοκίνητα με ζηλευτή τεχνολογία, πολλές ικανότητες και έντονη δόση πολυτέλειας. 

Η ανανεωμένη A Class είναι η ατμομηχανή των πωλήσεων. Το λανσάρισμά της έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων ξεκίνησαν τον Οκτώβριο.

Οι Ελληνες καταναλωτές που επέλεξαν A-Class και GLA προτίμησαν τις εκδόσεις του καλύτερου κινητήρα ντίζελ της αγοράς στα 1.500 κ.εκ. 

Μεγάλο ποσοστό επέλεξε τις sport εξοπλιστικές εκδόσεις καθώς και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

Στη C-Class, κυριάρχησαν οι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης 1.600 κ.εκ. Το μόνο στην κατηγορία του με κινητήρα ντίζελ 1.600 κ.εκ. Το αυτόματο κιβώτιο προσέλκυσε μεγάλο ποσοστό καταναλωτών.

Ο Γιάννης Καλλίγερος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Βenz Ελλάς, δήλωσε στη Realnews: «Το 2015, παρά τις κάθε είδους αντιξοότητες που αντιμετώπισε το επιχειρείν στην Ελλάδα, η Mercedes στάθηκε στο ύψος της, αυξάνοντας μάλιστα το μερίδιο αγοράς της από το 3,4% στο 4,7%, κατά 38,5%.
 
Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοδική αυτή πορεία, που ακολουθεί την τάση της μάρκας παγκοσμίως, θα διατηρηθεί και για το 2016. Η Mercedes διαθέτει μία πλήρη γκάμα οχημάτων, η οποία θα συνεχίσει να ανανεώνεται και σε άλλες κατηγορίες την επόμενη χρονιά. 

Ετσι, εάν βοηθήσει και η οικονομικο-πολιτική συγκυρία στη χώρα μας, πιστεύω ότι η πορεία της αγοράς γενικότερα -και της Mercedes ειδικότερα- θα έχει θετικό πρόσημο».


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.