ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καλαμάρι γίγας κολυμπά στις ακτές της Ιαπωνίας (video)

kalamari_gigas_300_190
Η όψη τους προκαλεί τρόμο, ενώ άθελά τους έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε... πολλές ιστορίες, αλλά και ταινίες τρόμου. Ωστόσο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος, τα γιγάντια καλαμάρια -τα οποία ελάχιστες φορές έχει δει ανθρώπινο μάτι- δεν μπορούν να κάνουν κακό σε κάποιον.

Όμως, μια ομάδα γιαπωνέζων είχαν την τύχη να δουν τα Χριστούγεννα ένα καλαμάρι-γίγας μεγέθους τεσσάρων μέτρων και μάλιστα, το κατέγραψαν σε βίντεο.

Το καλαμάρι εθεάθη να κολυμπά δίπλα από μια βάρκα στην ακτή Τοιγιάμα, στην δυτική Ιαπωνία. Αυτά τα καλαμάρια ζουν βαθιά στη θάλασσα γι' αυτό και είναι σπάνιο να τα συναντήσει κάνεις. Ωστόσο, το συγκεκριμένο καλαμάρι αποφάσισε να κολυμπήσει σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι.

Το μήκος των θηλυκών, γιγάντιων καλαμαριών φτάνει μαζί με τα πλοκάμια τα 13 μέτρα

Οι φωτογραφίες και το βίντεο αναρτήθηκαν αμέσως στο Διαδίκτυο και οι χρήστες των social media κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο, γιγάντιο καλαμάρι που ανήκει στο γένος «Architeuthis».

Τα γιγάντια καλαμάρια ζουν περίπου πέντε χρόνια 

Υπολογίζεται ότι το μήκος των θηλυκών καλαμαριών του συγκεκριμένου γένους φτάνει μαζί με τα πλοκάμια τα 13 μέτρα και των αρσενικών τα δέκα. Πάντως, παρά το μεγάλο μέγεθός του, το γιγάντιο καλαμάρι είναι από τα μεγάλα ζώα που έχουν παρατηρηθεί λιγότερο στον πλανήτη.

Επίσης, τα γιγάντια καλαμάρια ζουν περίπου πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια της ζωής τους αναπαράγονται μόνο μια φορά.

Δείτε το καλαμάρι να κολυμπά

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.