ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πάπας Φραγκίσκος σε ΜΜΕ: Δώστε περισσότερο χώρο στις καλές ειδήσεις το 2016

papas_fragkiskos_300_190
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερο χώρο σε θετικές ιστορίες που εμπνέουν, για να εξισορροπήσουν τη μεγάλη διάδοση του κακού, της βίας και του μίσους στον κόσμο, είπε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για το τέλος του 2015.

Ο πάπας χοροστάτησε στον παραδοσιακό ευχαριστήριο εσπερινό του τέλους του χρόνου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου τον παρακολούθησαν περίπου 10.000 πιστοί.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος είπε ότι ο χρόνος που πέρασε είχε σημαδευτεί από πολλές τραγωδίες: «Βία, θάνατος, απερίγραπτα βάσανα από τόσα αθώα άτομα, πρόσφυγες αναγκασμένοι να αφήσουν τις χώρες τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς σπίτια, τροφή ή τρόπο διαβίωσης», είπε, απαριθμώντας μερικές από αυτές.

Όμως, πρόσθεσε, υπήρχαν επίσης και «τόσες πολλές μεγάλες κινήσεις καλής θέλησης» να βοηθηθούν όσοι είχαν ανάγκη, «ακόμα και αν δεν είναι (είδηση) σε προγράμματα της τηλεόρασης, (διότι) τα καλά νέα δεν αποτελούν είδηση». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες χειρονομίες αλληλεγγύης να «σκεπάζονται από την υπεροψία του κακού».

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την «ακόρεστη δίψα για δύναμη και απρόκλητη βία» που είδε ο κόσμος το 2015. Ενώ χθες δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, στο μήνυμά του την περασμένη εβδομάδα για τα Χριστούγεννα είχε προτρέψει τον κόσμο να ενωθεί για να θέσει τέλος στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι, είπε, προκαλούν τεράστια βάσανα σε πολλές χώρες.

Το Βατικανό δεν έχει αποφύγει το κύμα αυστηρότερων μέτρων ασφάλειας στις χώρες της Ευρώπης. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, η αστυνομία ελέγχει τις τσάντες όλων όσων συγκεντρώνονται στην περιοχή του Βατικανού, ενώ όσοι θέλουν να μπούν στην Πλατεία ή τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πρέπει να περάσουν από περαιτέρω έλεγχο, όπως αυτός των αεροδρομίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.