ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέα 48ωρη απεργία, για το ασφαλιστικό, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ

nea_apergia_oi_ergazomenoi_sto_nat_300_190
Νέα 48ωρη απεργία, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 15/01 και τη Δευτέρα 18/01, οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού των ναυτικών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πάντως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για τα πλοία της ακτοπλοΐας. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είναι ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Προσθέτουν ότι «η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς και όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογα με την ελληνική».

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ που συμμετέχουν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συντονισμό κοινής δράσης, ζητούν από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων ναυτικών, να ξεκινήσουν ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, του πρωθυπουργού και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πορείες και καταλήψεις.
 
«Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΝΑΤ παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του συλλόγου της εστίας των ναυτικών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.