ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Αυστρία απέρριψε 7.424 αιτήσεις ασύλου

i_austria_aperipse_aitisis_prosfiggon_300_190
Μέσα στο 2015, από την έναρξη της χρονιάς έως το τέλος Νοεμβρίου, συνολικά 7.424 πρόσωπα αναγκάστηκαν εγκατέλειψαν την Αυστρία εξαιτίας της μη έγκρισης από τις αυστριακές αρχές της αίτησης που είχαν υποβάλει για τη χορήγηση ασύλου στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, 4.384 πρόσωπα αναχώρησαν οικειοθελώς από την Αυστρία και 3.040 εγκατέλειψαν τη χώρα αναγκαστικά, αριθμός που - όπως αναφέρεται - είναι κατά 36% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2014, ενώ σε 1.300 περιπτώσεις από τις 3.040 απελάσεις, υπήρξαν μεταγωγές σε άλλες χώρες της Συνθήκης Σένγκεν.

Μέχρι τέλη Νοεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αλλοδαπών και Ασύλου πραγματοποίησε 29 μαζικές επαναπροωθήσεις (16 περισσότερες από ό,τι σε ολόκληρο το 2014), πέντε από τις οποίες έγιναν με λεωφορεία και προορισμό την Πολωνία και 24 με ναυλωμένες αεροπορικές πτήσεις, από τις οποίες 13 ήταν προς το Κόσοβο, τέσσερις προς τη Βουλγαρία, τρεις προς τη Νιγηρία, δύο προς το Πακιστάν και από μία προς τη Γεωργία, την Αρμενία και τη Ρωσία. 

Ο συνολικός αριθμός των επαναπροωθήσεων σε ομάδες, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015 υπολογίζονται σε 33, αλλά ακριβή στοιχεία αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στην Αυστρία για χορήγηση ασύλου στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Νοεμβρίου 2015, ανέρχεται σε 80.470, ενώ έως τέλη Δεκεμβρίου ο αριθμός των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί στη διάρκεια όλης της χρονιάς αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 90.000 και 95.000.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των προσφύγων που από τις αρχές Σεπτεμβρίου έφθασαν στην Αυστρία ανέρχεται σε πάνω από 600.000, με τη συντριπτική ωστόσο, πλειονότητα από αυτούς να έχουν μόνον διέλθει από τη χώρα, συνεχίζοντας κυρίως για τη Γερμανία αλλά και τη Σουηδία, ως χώρες τελικού προορισμού τους.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.