ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΗΠΑ: Για τρομοκρατία συνελήφθησαν δύο πρόσφυγες από τη Μ. Ανατολή

ΗΠΑ_silipsis_duo_atomon_gia_tromokratia_300_190
Δύο άνδρες από τη Μέση Ανατολή που ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγες συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας στην Καλιφόρνια και στο Τέξας για υποστήριξη σε ομάδες ισλαμιστών μαχητών, ανέφεραν την Πέμπτη αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Κανείς από τους δύο δεν κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την πραγματοποίηση επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένας άνδρας κατηγορείται για υποστήριξη της οργάνωσης μαχητών "Ισλαμικό Κράτος" στο εξωτερικό. Και οι δύο κατηγορούνται για παροχή ψευδών πληροφοριών για τις σχέσεις τους με αυτό που χαρακτηρίζεται ως διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.

Περισσοτέροι από 75 κάτοικοι των ΗΠΑ έχουν συλληφθεί οι οποίοι φέρεται πως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μουσουλμάνους μαχητές από το 2014.

Οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν στο Σακραμέντο και στο Χιούστον, δεν εμπλέκονται σε μία συνωμοσία αλλά μπορεί να ήταν σε επαφή μεταξύ τους, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στις δύο υποθέσεις.

Και οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι που γεννήθηκαν στο Ιράκ. Ο άνδρας που συνελήφθη στο Χιούστον, ο Όμαρ Φάρατζ Σαΐντ Αλ-Χαρντάν, έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγας από το Ιράκ τον Νοέμβριο του 2009, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Στο Σακραμέντο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε πως ο Άους Μοχάμεντ Γιούνις Αλ-Τζαγιάμπ, 23 ετών, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 ως πρόσφυγας από τη Συρία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο βοηθός κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, Ρεπουμπλικανός του Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party), επικαλέστηκε τη σύλληψη στο Χιούστον ως έναν από τους λόγους για τους οποίους το Τέξας θέλει να εμποδίσει την επανεγκατάσταση σύρων προσφύγων.

"Είναι ακριβώς αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα στην κυβέρνηση Ομπάμα ότι μπορεί να συμβεί και γιατί δεν θέλουμε πρόσφυγες να έρθουν στο Τέξας. 

Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί, όπως μαρτυρούν τα σημερινά γεγονότα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πάτρικ.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών καλούν τον πρόεδρο Ομπάμα να προχωρήσει με προσοχή στο θέμα της επανεγκατάστασης προσφύγων από τη Συρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ομπάμα δήλωσε πέρυσι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δεχθούν 10.000 σύρους πρόσφυγες έωςτην 1η Οκτωβρίου 2016, προκαλώντας την έντονη αντίδραση περισσότερων από 30 κυβερνητών που προειδοποίησαν για κινδύνους στην εθνική ασφάλεια.

Οι περισσότερες από τις 75 υποθέσεις για δραστηριότητα με έμπνευση το Ισλαμικό Κράτος αφορούν νεαρούς οι οποίοι φέρονται ότι επιδίωξαν να υποστηρίξουν την οργάνωση ταξιδεύοντας για να πολεμήσουν μαζί με τους μαχητές του στη Συρία ή βοηθώντας άλλους να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης "θα συνεχίσει να θεωρεί υπόλογους εκείνους που επιδιώκουν να ενταχθούν ή να συνδράμουν την υπόθεση της τρομοκρατίας, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Τζον Κάρλιν.

Ο Αλ-Χαρντάν κατηγορείται για παροχή υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος και για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις του με την οργάνωση όταν ζήτησε την πολιτογράφησή του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το κείμενο των κατηγοριών στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Χιούστον.

Στην Καλιφόρνια, ο Αλ-Τζαγιάμπ συνελήφθη την Πέμπτη με κατηγορίες για ψευδή δήλωση, περιλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος των ΗΠΑ για το Σακραμέντο, Μπέντζαμιν Βάγκνερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Αλ-Τζαγιάμπ σχεδίαζε επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Αν και αποτελούσε μια εν δυνάμει απειλή ασφαλείας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες σε αυτή τη χώρα", είπε ο Βάγκνερ.

Εκπρόσωπος του Βάγκνερ, η Λόρεν Χόργουντ, είπε: "Δεν υπάρχει αυτή την ώρα απειλή για τη δημόσια ασφάλεια που να συνδέεται με τη σύλληψη αυτή".

Στη μήνυσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) αναφέρει πως ο Αλ-Τζαγιάμπ είπε ψέματα για το ταξίδι του στη Συρία και για το ότι ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του για αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τρομοκρατικές ομάδες.

"Θεέ μου, χάρισέ μας το μαρτύριο στο όνομά σου όσο θα πολεμάμε και δεν θα υποχωρούμε ένα μαρτύριο που θα σε κάνει ικανοποιημένο μαζί μας", έγραψε σε κάποιον ο Αλ-Τζαγιάμπ, σύμφωνα με το FBI. Η αγωγή δεν κατονομάζει το άτομο στο οποίο απευθυνόταν το μήνυμα αυτό αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι ζει στο Τέξας, όπου συνελήφθη ο Αλ-Χαρντάν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως έναν χρόνο μετά την άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αλ-Τζαγιάμπ μετέβη στο εξωτερικό και αργότερα είπε ότι είχε πάει στην Τουρκία για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Η μήνυση περιλαμβάνει πολλές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες επικοινωνίες όπου ο Αλ-Τζαγιάμπ συζητά τον τζιχάντ, καθώς και τη χρησιμοποίηση πυροβόλων όπλων και την εκπαίδευσή του με μαχητές. Είπε επίσης ότι βρισκόταν στη Συρία.

Ο Αλ-Τζαγιάμπ αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σακραμέντο την Παρασκευή, δήλωσε η Χόργουντ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.