ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανεβάζουν τους τόνους πριν από τις κάλπες

anebenoun_oi_tonoi_prin_tis_ekloges_300_190
Με στόχο την προσέλκυση των περίπου 128 χιλιάδων ψηφοφόρων που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με παράλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτουν μια σειρά από διλήμματα, ενώ δεν λείπουν και οι εκατέρωθεν αιχμές, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεφύγει μέχρι στιγμής από τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η φωτογραφία του Απόστολου Τζιτζικώστα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, πυροδότησε έντονες συζητήσεις στο παρασκήνιο για συμμαχία μεταξύ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του πρώην υπουργού, αν και πριν από δύο ημέρες ο κ. Τζιτζικώστας στην επίσημη δήλωση του, δεν είχε στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζει ότι η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχουν διαδικασίες και αξιοκρατία. «Δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών», επαναλαμβάνει διαρκώς, τονίζοντας πως οι αλλαγές στο κόμμα δεν θα πρέπει να γίνουν με βάση την ηλικία του κάθε στελέχους. 

Παράλληλα, επιχειρεί να περάσει και να ενισχύσει στην γαλάζια βάση το προφίλ του πολιτικού των λαϊκών στρωμάτων, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ελιτίστικη συμπεριφορά. «Οραματίζομαι μια ΝΔ που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα τους αγκαλιάζει όλους». 

Ο κ. Μεϊμαράκης έβαλε εκ νέου στο κάδρο της κριτικής του τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο κατηγορεί πως διέλυσε το κόμμα. «Δεν κάνει το παιδί για Γραμματέας», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. 

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως σημαία του την ανανέωση και τη διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει, τόσο για την επανεκκίνηση της ΝΔ, όσο και για την χώρα. 

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, ξεκίνησα με χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, δεν στηρίχθηκα σε μηχανισμούς και κατάφερα με τη δύναμη του λόγου και των ιδεών μου να κερδίσω την εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατών και της κοινωνίας των πολιτών», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Υποστηρίζει πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκπροσωπεί την στασιμότητα και εκτιμά πως μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει υποστεί ήδη μια ήττα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. 

«Δεν έχω ανησυχία για την επόμενη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη, αλλά το ζητούμενο είναι να είναι και ανανεωμένη. Θέλω να εκφράσω τους πολίτες του μετριοπαθούς κέντρου, την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και τον ιδιωτικό τομέα», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.