ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ερωτήσεις που δείχνουν αν κάποιος κάνει για σταθερή σχέση

i_erwtiseis_pou_deixnoun_an_kanis_statheri_sxesi_300_190
Όλοι νομίζουμε ότι θέλουμε μια σταθερή σχέση. Μερικές φορές όμως δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό που μας εμποδίζει είναι το γεγονός ότι δεν είμαστε όντως έτοιμοι. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι επειδή θέλουμε να έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση είμαστε και έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Αυτό φυσικά δεν ισχύει απαραίτητα.
Αν δεν ψυχολογήσουμε τον εαυτό μας πριν δεσμευτούμε σε μια σχέση, δεν γνωρίζουμε πόση δουλειά χρειαζόμαστε εσωτερικά για να προετοιμαστούμε για έναν υγιή, ικανοποιητικό δεσμό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα διακόψετε μια σχέση ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια καινούρια, αναρωτηθείτε αν είστε ή δεν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Αν δεν είστε, αφιερώστε χρόνο για να δουλέψετε με τον εαυτό σας και δεν θα το μετανιώσετε.
Παρακάτω περιγράφονται 9 σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι για μια σταθερή και ώριμη σχέση:
1. Συνειδητοποιείτε ότι οι σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια
Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα φυτά ή τα κατοικίδια ζώα τους ως μέτρο της ικανότητάς τους να κάνουν μια σταθερή, υγιή σχέση. Όπως για οτιδήποτε έμψυχο, θα πρέπει να δώσετε χρόνο και στη σχέση σας, προσοχή και αγάπη προκειμένου να ανθίσει. Αν την παραμελήσετε, θα μαραθεί. Αν νομίζετε ότι μια καλή σχέση είναι κάτι που δεν απαιτεί προσπάθεια εκ μέρους σας, θα νιώθετε μονίμως δυσαρεστημένοι.
2. Είστε πρόθυμοι να βάλετε κάποιον άλλο πάνω από τον εαυτό σας
Το να βρίσκεστε σε μια σχέση μερικές φορές σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε προσωπικές θυσίες για χάρη του άλλου προσώπου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για παράδειγμα ότι θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε μια ταινία που ξέρετε ότι δεν θα σας αρέσει ή ακόμα και να αλλάξετε καριέρα επειδή κάτι τέτοιο θα κάνει τη ζωή του/της συντρόφου σας ευκολότερη ή θα βελτιώσει με κάποιο τρόπο τη σχέση σας. Όταν έχετε σχέση με κάποιο άλλο άτομο, θα πρέπει να θεωρείτε τις ανάγκες του εξίσου σημαντικές με τις δικές σας. Αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό, θα γίνετε ένας πολύ καλός σύντροφος.
3. Είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις
Αντιλαμβάνεστε ότι όταν προκύπτουν συγκρούσεις και προκλήσεις, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να φύγετε. Αντιθέτως, μπορείτε να το δείτε ως ένα σημάδι ότι χρειάζεται επικοινωνία και προσπάθεια τόσο από εσάς όσο και από τον/τη σύντροφό σας.
4. Δεν ψάχνετε κάποιο άλλο άτομο για να νιώσετε ολοκληρωμένοι
Συνειδητοποιείτε ότι είστε ολοκληρωμένοι και πλήρεις εσωτερικά. Θεωρείτε ότι ένας σύντροφος είναι κάτι που εμπλουτίζει τη ζωή σας και όχι κάτι που χρειάζεστε για να γίνετε ευτυχισμένοι. Αν νομίζετε ότι έχετε ανάγκη από κάποιον άλλο για να είστε ευτυχισμένοι, παραδόξως ποτέ δεν θα νιώσετε ικανοποιημένοι με τη σχέση σας. Η πληρότητα αναβλύζει από μέσα σας. Θέλετε να έχετε ένα άλλο άτομο στη ζωή σας για να μάθετε, να εξελιχτείτε και να έρθετε συναισθηματικά πιο κοντά.
5. Είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε τον άλλο όπως πραγματικά είναι
Είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δεχτείτε τις ιδιορρυθμίες ενός άλλου ατόμου, τις ενοχλητικές συνήθειες και τα ενδιαφέροντα κάποιου που μπορεί να μην σας φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά. Γνωρίζετε και κατανοείτε ότι δεν είναι δυνατόν να έχετε πάντα την ίδια άποψη και γνώμη. Είστε έτοιμοι να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε.
6. Καταλαβαίνετε ότι η επικοινωνία έχει ιδιαίτερη σημασία
Συνειδητοποιείτε ότι η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να καταστρέψει μια σχέση. Μπορείτε να εκφράζετε ανοιχτά τις δικές σας ανάγκες, τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και είστε πρόθυμοι να ακούσετε τον/τη σύντροφό σας. Δεν έχετε πρόβλημα να νιώσετε άβολα προκειμένου να αποκαλύψετε τον ευάλωτο εαυτό σας στον/στη σύντροφό σας.
7. Αποδέχεστε το γεγονός ότι ορισμένα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ
Αν ο/η σύντροφός σας είναι πολύ λιγότερο τακτικός/ή απ’ ό,τι εσείς, αυτό είναι κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει και αν προσπαθήσετε να τον/την αλλάξετε, θα προκαλέσετε δυσαρέσκεια. Επίσης, καταλαβαίνετε ότι ίσως δεν είναι τόσο ρομαντικός/ή όσο εσείς θα θέλατε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σας αγαπά λιγότερο.
8. Δεν ψάχνετε τον/την «ιδανικό/ή σύντροφο»
Δεν σας ενδιαφέρει πλέον αν είναι ψηλός/ή, κερδίζει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων ή του/της αρέσει η κλασσική κιθάρα. Γνωρίζετε ότι το να βασίζεστε σε αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες για να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο, στην πραγματικότητα σας εμποδίζει συχνά από το να κάνετε βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις.
9. Είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τον πραγματικό εαυτό σας με κάποιον άλλο
Έχετε σταματήσει να προσπαθείτε να υιοθετήσετε κάποια «ιδανικά» χαρακτηριστικά που νομίζετε ότι το άλλο πρόσωπο θα ήθελε να διαθέτετε. Είστε έτοιμοι να γίνετε ευάλωτοι και έχετε αντιμετωπίσει (ή συνεχίζετε ακόμη και τώρα) τον φόβο της απόρριψης που μπορεί να σας εμποδίζει να πετύχετε αυτόν τον σκοπό.
enallaktikidrasi.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.