ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αντιγράφει το παρελθόν

theodorakis_i_kibernisi_antigrafi_to_parelthon_30-1-16
«Η κυβέρνηση έχει κάνει δύο μεγάλα λάθη. Πρώτον πιστεύει ότι οι αγρότες είναι μικρά παιδιά και μπορεί να τους λέει ψέματα και δεύτερον αντιγράφει το παρελθόν και επαναλαμβάνει τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόσο για το ασφαλιστικό όσο και γα το μεταναστευτικό». 

Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα από την Λάρισα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη του Ποταμιού, στο πλαίσιο προετοιμασίας του Συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα των αγροτών, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι οι αγρότες σήμερα δεν αρνούνται να φορολογηθούν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να μην τους γονατίζει να μην καταστρέφει την παραγωγή τους. Εμείς, ανέφερε, έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, προς όφελος των πολλών αγροτών, των πολλών ατόμων που παράγουν, που απομονώνουν αυτούς του λίγους που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να εισπράττουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην ελληνική κοινωνία.

Σχετικά με το ασφαλιστικό χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης «νεφελώδη» και εκτίμησε ότι θα απορριφτεί μάλλον από την Ευρώπη γιατί είναι «τσαπατσούλικη» και δεν έχει διέξοδο ενώ ανέφερε ότι σε περίπου δυο χρόνια θα θέλει καινούργιο ασφαλιστικό για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα.

Όσον αφορά στο κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει ξεχειλίσει το ποτήρι» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε σε αυτή τη χώρα να γίνουμε δεσμοφύλακες εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να φεύγουν με τα πλοία της FRONTEX εντός 48 ωρών. Και οι πρόσφυγες θα παίρνουν την ευρωπαϊκή όχι την ελληνική ιθαγένεια».

Πρέπει, τόνισε, να επιβάλουμε στην Τουρκία να μην αφήνει ανθρώπους να πέφτουν στα νερά και να πνίγονται. Συμπλήρωσε δε, ότι πρέπει να υπάρξει μια διακομματική πίεση στην Ευρώπη, που με την σειρά της θα πιέσει την Τουρκία σε μια κατεύθυνση ευθύνης.

Αναφερόμενος εξάλλου στα του κόμματος του, ο κ Θεοδωράκης είπε ότι ο γεννήτορας των μεταρρυθμίσεων είναι το ΠΟΤΑΜΙ παρότι, όπως σημείωσε, «κλέβουν» ιδέες και ο Κ. Μητσοτάκης και ο Α. Τσίπρας και το ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε ότι το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει να είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Σχετικά δε με το επερχόμενο συνέδριο δήλωσε ότι όλα είναι ανοιχτά και μπορεί να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για αρχηγός ή γραμματέας εφόσον το επιθυμεί. Ενώ σε σχέση με τις συνεργασίες δήλωσε: «Υπάρχουν προτάσεις να κοιτάξουμε το μέλλον μας ως ένας συμμαχικός χώρος με την φιλελεύθερη παράταση, άλλοι με την αριστερή. Εμείς λέμε ότι οι προτάσεις μας απευθύνονται σε όλους».

Στο πλαίσιο των προτάσεων που καταθέτει το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην πρόταση για κατάργηση του νόμου Τσοχατζόπουλου, του 1985, που, όπως είπε, μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. «Αν το κάνανε αυτό θα κερδίζαμε από 1290 ως 140 εκατομμύρια ευρώ. Δεν δέχεται όμως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ» σχολίασε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.