ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χωράει όλη την ζωή σου

ford_300_190
Του Σπύρου Ρέκκα

Η Ford έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη των πρακτικών αυτοκινήτων. Χωρίς να απεμπολεί την ειδικότητα της στη διαμόρφωση ενός οδηγοκεντρικού περιβάλλοντος, αναπτύσσει νέες κατασκευές που απευθύνονται σε όσους έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες. 

Οδήγησα το τελευταίο στέσιον βάγκον της διακεκριμένης μάρκας στην έκδοση που ταιριάζει στα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας. 

Ο λόγος για νέο Ford Mondeo Wagon, με μοντέρνα σχεδίαση, η οποία αναδεικνύεται περισσότερο μετά την μείωση του ύψους κατά 11 χλστ. συγκρινόμενο με το παλιό μοντέλο. 

Το μπροστινό μέρος είναι εντυπωσιακό ενώ τα φώτα LED προσδίδουν μεγαλύτερο κύρος. Το αυτοκίνητο της δοκιμής συνδυάζεται με το δοκιμασμένο ντιζελοκινητήρα 1.6 TDCi.
 
Πριν σκεφθείτε την περίπτωση ενός βενζινοκινητήρα, να σημειώσω ότι στα αυτοκίνητα μεγάλου όγκου και βάρους οι πετρελαιοκινητήρες είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί ακόμη και εκείνοι που έχουν μικρή χωρητικότητα, εξασφαλίζουν υψηλή ποσότητα ροπής και χαμηλή κατανάλωση.

Ο κινητήρας ντίζελ

Το μοτέρ ντίζελ με την σφραγίδα της Ford, αποδίδει 115 ίππους και 27,4 χλγμ. ροπής. Το μείγμα ισχύος ροπής κατευθύνεται στο αναβαθμισμένο μηχανικό εξάρι κιβώτιο. 

Όπως διαπίστωσα, αν ακολουθήσεις τον ρυθμό του κινητήρα και τις προδιάγραφες των ντίζελ, επιτυγχάνεις αξιόλογες επιδόσεις και διατηρείς σε χαμηλό επίπεδο την κατανάλωση. 

Με συχνές αλλαγές στην περιοχή των 2.000- 2.500 σ.α.λ. και μαλακό πόδι, το βαρύ αυτοκίνητο (1.515 κιλά), κινείται χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο αστικό περιβάλλον, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές. 

Στον αυτοκινητόδρομο το μοτέρ προσδίδει υψηλές ταχύτητες. Η μέση κατανάλωση στο τεστ ήταν 7 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 107 γρ./χλμ., τέλη κυκλοφορίας 105 ευρώ.

Το πιο ισχυρό ατού όμως που κάνει ευχάριστη την οδήγηση, είναι η προσέγγιση του μεγάλου αυτοκινήτου προς τον χειριστή. 

Με τον γενικό ορό οδηγοκεντρική φροντίδα, η μάρκα έχει αναπτύξει μια φιλοσοφία που την κάνει να ξεχωρίζει στη κατηγορία των μαζικών κατασκευών.
 
Από την θέση οδήγησης, μέχρι το τιμόνι, τα πεντάλ, την ορατότητα, την αίσθηση, την απόδοση των αναρτήσεων και του συστήματος διεύθυνσης, σου δίνεται η εντύπωση ότι συμμετέχεις στη διαδικασία κίνησης και δεν είσαι ένας απλός χειριστής.

Εκτίμησα θετικά τη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεγάλος μοντέρνος, ενιαίος εσωτερικός χώρος, ο οποίος φιλοξενεί έως και πέντε ενήλικες. 

Η χωρητικότητα του πορτ παγκάζ(500 λίτρα), δεν είναι η κορυφαία στη κατηγορία, αλλά ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες μια οικογένειας.

Εκτός από τα ποιοτικά υλικά, να σημειώσω, τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC II και τον πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές οθόνες. Από 22.635 ευρώ


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.