ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κινητοποιήσεις σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας για το Ασφαλιστικό...

kinitopoiisis_gia_to_asfalistiko_26-1-16
Στους δρόμους κατεβαίνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ...
και το ΠΑΜΕ την ώρα που στη Βουλή θα γίνεται η πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ δίνει ραντεβού στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι στόχος της συγκυβέρνησης «είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Την ίδια ώρα παναττικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες να δώσουν το παρών για μία απάντηση «μαζική, μαχητική και αποφασιστική», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε όλη τη χώρα.

newsbeast.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.