ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αγρότες: Αγώνας μέχρι τέλους…

agrotes_o_agwnas_mexri_telous_26-1-16
«Δεν υποχωρούν αν δεν δικαιωθούν…» αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι... αγρότες από το μπλόκο της Μαραθιάς, οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου χθες από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο.

Οι αγρότες παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εάν δεν δουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω σε θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου που αποτελούν ‘κόκκινη γραμμή’ για τον αγροτικό κλάδο.

mploko_agrotes_1_26-1-16

Όταν έφθασε 5 χθες το απόγευμα οι αγρότες έβαλαν τα τρακτέρ τους κάθετα στην εθνική οδό και απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος της Μαραθιάς και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα, ενώ καλούν και τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το μπλόκο.

Στο πλευρό τους

Χθες το απόγευμα στο πλευρό τους βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος για ακόμη μία φορά τους μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ενημερώθηκε από τους αγρότες για τις διεκδικήσεις τους και τις επαφές του συντονιστικού τους οργάνου.

«Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών από την πρώτη στιγμή με τους εκπροσώπους μας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα που δίνουν το τελευταίο διάστημα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εδώ και ενάμιση μήνα περίπου είχε λάβει απόφαση και είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες» ανέφερε στην ‘Π’ ο κ. Γεωργιόπουλος και τόνισε: «Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση και την προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας, πρέπει να συνεισφέρουν όλες οι οικονομικές τάξεις, οι αγρότες δεν εξαιρούν τον εαυτό τους από αυτό, ωστόσο αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την καταιγίδα μέτρων στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν, κυρίως οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Απαιτείται λοιπόν ένας ειλικρινής διάλογος, με κατανόηση να δουν τα προβλήματα και με συνεννόηση και συναίνεση μπορεί να βρεθεί τρόπος επίλυσης».

mploko_agrotes_2_26-1-16

Στήριξη από τους δασκάλους

Στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκε χθες το απόγευμα και ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας κ. Κώστας Ντούμας, ο οποίος επέδωσε το ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του, με το οποίο εκφράζεται η αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των παραγωγικών, επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, φορολογικό.

«Είμαστε στο πλευρό τους και ζητάμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, γιατί αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και αληθινό εφιάλτη, κατεδαφίζοντας όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Ήρθε η ώρα του αγώνα, ήρθε η ώρα να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα συμπαράστασης.

Για ακόμη μία ημέρα στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, ενώ στο μπλόκο βρέθηκαν και στελέχη της Ηλείας από τη «Λαϊκή Ενότητα», που στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης που δίνει η αγροτιά και καλεί άπαντες σε ξεσηκωμό.

Σήμερα οι αγρότες στα μπλόκα της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου θα κλείσουν το δρόμο από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ αναμένουν και τις αποφάσεις του συντονιστικού στη Θεσσαλονίκη.


patrisnews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.