ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκή «περιοδεία» ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

eurwpaiki_periodia_etoimazi_o_kiriakos_mitsotakis_23-1-16
Μια ευρωπαϊκή «περιοδεία» ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να ενδυναμωθούν οι σχέσεις της ΝΔ με τα υπόλοιπα αδελφά κόμματα της Ευρώπης αλλά...
και για να μεταφέρει στους Ευρωπαίους ηγέτες προσωπικά το μήνυμα των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά το ταξίδι του στην Ευρώπη από την Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον κ Αναστασιάδη σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το κυπριακό αφού υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει λύση εντός του 2016.

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές του Newpost αναφέρουν ότι το γραφείο του προέδρου της ΝΔ βρίσκεται σε επικοινωνία και αναζητεί ημερομηνίες για συναντήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, εάν οριστικοποιηθούν, πριν το συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο. Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες που ανήκουν στην οικογένεια του ΕΛΚ θα έχει ο κ. Μητσοτάκης στην επόμενη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού κόμματος όμως οι συνεργάτες του επιθυμούν να υπάρξουν συναντήσεις σε διαφορετικό χρόνο.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται σε μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισπανό ομόλογό του , τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι αλλά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η λεγόμενη «συμμαχία του νότου» οφείλει να επανασυσταθεί καθώς Ισπανία και Ιταλία έχουν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έχει αποδειχθεί πολύτιμός σύμμαχος της χώρας μας απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις.

Ακολουθεί η προσπάθεια για συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει στους ηγέτες της γηραιάς ηπείρου την δική του πρόταση για την εφαρμογή του προγράμματος , τις θέσεις του για την συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό αλλά και τις απαιτήσεις που εγείρουν οι κοινωνικές ομάδες της χώρας μας για ελάφρυνση της φορολογίας.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα βουλευτών και τομεαρχών στη λεωφόρο Συγγρού έχει επιφορτιστεί με την δημιουργία δύο προτάσεων που θα παρουσιαστούν στους Ευρωπαίους. Η πρώτη έχει να κάνει με την μείωση των φορολογικών συντελεστών κυρίως στον τομέα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάγια υποστηρικτής της ύπαρξης σταθερών φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις. Η δεύτερη πρόταση αφορά στην εξυγίανση του δημόσιου τομέα αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις. Στη ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση διώχνει αντί να προσελκύει επενδύσεις στην χώρα και γι αυτό έχει παγώσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί τις επόμενες εβδομάδες σε οικονομικά φόρα στην Ευρώπη και μάλιστα ένα από αυτά θα είναι στην Γερμανία.

newpost.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.