ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυτοκινητοπομπές με βοήθεια εισήλθαν στην Μαντάγια

boitheia_proilthe_sthn_mantagia_300_190
Δύο αυτοκινητοπομπές με εφόδια κατάφεραν να φθάσουν, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, στην πόλη Μαντάγια της Συρίας, η οποία πολιορκείται τους τελευταίους έξι μήνες από τον συριακό στρατό, καθώς και στα σιιτικά χωριά Κεφράγια και Φούα της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, που πολιορκούν οι αντάρτες, όπου κάτοικοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της λιμοκτονίας.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, αρκετά φορτηγά εισήλθαν στην Μαντάγια. Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έξι φορτηγά με εφόδια μπήκαν στην πόλη.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) δήλωσε πως 44 φορτηγά κατευθύνονται στην Μαντάγια και 21 ακόμη στις κοινότητες Κεφράγια και Φούα.

«Σύμφωνα με τα μέλη της αποστολής της ΔΕΕΣ που εισήλθαν στην Μαντάγια, οι κάτοικοι ήταν πολύ χαρούμενοι, έκλαιγαν» όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο να τους διανεμηθούν τρόφιμα, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στίλχαρτ, επιχειρησιακός διευθυντής της ΔΕΕΣ.

Τα φορτία των αυτοκινητοπομπών που κατευθύνονται στις πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας ελέγχονται στην πόλη Ιντλίμπ. Έως τώρα οχτώ φορτηγά από τα 17 έχουν ελεγχθεί από τους αντάρτες.

Παράλληλα σήμερα, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν δήλωσε από την Ντόχα, έπειτα από διήμερη σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι όποιος ευθύνεται για τη λιμοκτονία αμάχων διαπράττει «έγκλημα πολέμου».

«Η λιμοκτονία αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», τόνισε ο Ράαντ αλ Χουσέιν, σημειώνοντας πως «ασφαλώς πρέπει να διωχθούν ποινικά οι δράστες» τέτοιων εγκλημάτων.

Επιπρόσθετα κάλεσε τις αραβικές χώρες να «ανοίξουν τις πόρτες τους» στους πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία. Ιδιαίτερα οι μοναρχίες του Κόλπου έχουν επικριθεί ότι δεν έχουν υποδεχθεί αρκετούς πρόσφυγες από τη Συρία.

Για την κάλυψη του κόστους της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα στο 2016 για 22,5 εκατομμύρια πολίτες που ζουν στη Συρία ή είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες 13,5 εκατομμυρίων Σύρων που έχουν πληγεί ή εκτοπιστεί από τον πόλεμο, 4,7 εκατομμυρίων προσφύγων και 4 εκατομμυρίων μελών των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.