ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ερχεται Επέλαση του χιονιά; Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

kairos_gia_epomenes_meres_300_190
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες...
Έρχονται χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Δείτε πότε και σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα. Το σκηνικό θα «ντύσουν» χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για αύριο, Παρασκευή (15/01/2016) προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Ελλάδα με βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, οι όποιοι βαθμιαία από τα δυτικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ και τη νύχτα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.



Το Σάββατο 16-01-2016 αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο που γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη 8 και από το βράδυ στο Αιγαίο πιθανόν 9 μποφόρ, οι όποιοι σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 17-01-2016 κακοκαιρία θα σαρώσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 18-01-2016 ο καιρός προβλέπεται άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στις υπόλοιπες. Στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη 19-01-2016 προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια, χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα γίνουν νότιοι 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.